måndag 20 februari 2012

Ny utflykt mot Alhama de GranadaI går åkte vi först till Torre del Mar för att tvätta. Det var gjort på en timme, sen styrde vi mot grusplanen, där träffade vi på Mona och Göran från Öland. 
Spelade ett parti Seqence med dem på kvällen. 
Vi berättade att vi ville ut och röra på oss, se lite andra vyer och att vi hade fått tips om en tur upp mot Alhama de Granada, där det skulle finnas varma källor. De ville gärna följa med. Efter att ha tömt toan, fyllt vatten och handlat på Lidl bar det idag av upp mot Granada.Den rosa vägen är den planerade etappen idag.Vägen går uppåt hela tiden och kurvigt är det. 
Nu börjar vi komma ganska högt upp och framför oss reser sig bergen  
 det ser ut som om det är i den svenska fjällvärlden vi åker.


Hela tiden går det uppåt och hastigheten är som synes
endast 30 km/tim, vägen är ändå ganska bra, men det saknas räcken ibland.


Kurvigt är det, men så vackert.


Efter att ha passerat "fjällporten" kom vi till byn Ventas de Zafarraya.


Här blev det nu ett helt annat landskap, platt men bördigt. 
Vägen är också rakare.


Åkrar på den ena sidan och bergen på den andra, snön ligger kvar på topparna.


Nu börjar det gå uppför igen och som högst är vi uppe på 1150m/öh, 
fortfarande kurvigt


Det finns några som kämpar på och det är cyklisterna, kan inte vara lätt när man dessutom har en del packning med, och jag tror inte de hade elcyklar.Väl uppe på höjden breder ett annat sorts landskap ut sig, här är det mycket olivlundar.


Det är mitt i siestan och då kan man göra som den här mannen, ta en tupplur under ett träd i solen. (tyvärr blev bilden lite suddig)Nu börjar vi närma oss Alhama de Granada.


Vi kör genom byn, och efter ett par km till så hittar vi vägen, som går till Los Baños där de varma källorna skulle vara.


När vi kom fram så var det lite problem med parkering då grinden var stängd och hela anläggningen såg övergiven ut. 
N37°01´36 W 003°59´04
Folk fanns det ändå som badade i "grytorna".
Tråkigt att se en så fin anläggning inte vara i bruk, eller om de bara hade lagt den i "malpåse" över vintern. Vattnet har en temperatur på +40°
Kolla insidan av Balenariot även om det står på spanska.
Nu blev det inget bad för oss (fullt i "grytorna"). Det var nu dags att söka nattparkering, vi hade fått tips att det skulle finnas vid den konstgjorda sjön.


Efter att ha stannat på ett antal ställen vid Embalse Bermejales så fann vi till slut en plats som vi tyckte passade bra. N36°59´45 W003°53´04
Fram med grillen och sen fixa köttet. Vi tog våra stolar och satte oss vid stranden, bilarna står 10m bakom oss.


Vi fick en fin solnedgång, men temperaturen sjönk fort ner till +10°


När vi hade grillat färdigt så är det ju som alltid den bästa glöden, den fick bli en liten värmande brasa innan vi gick in till värmen i våra bilar.


Det blev många bilder idag, och svårt är det att välja ut bara några...man vill gärna ha med nästan alla...och det var måånga bilder tagna i dag.
I morgon fortsätter vi....kanske mot Granada ....vi får se.
Den här etappen har varit mycket givande, massor av vackra vyer, olika naturupplevelser och även en mysig grillkväll vid en konstgjord sjö.
Bara ett problem....endast +0,4° ute nu kl 23.15 men klart väder.

3 kommentarer:

 1. Det gör inget, bilderna är ju det bästa med bloggarna! Har Ingemar vant sig vid kurvigt nu? Jag trodde aldrig att du skulle få med honom på en sån där färd!

  SvaraRadera
 2. Mycket bra bilder och väldigt bra skrivet mamma! Känns som man verkligen vill vara med på den resan. Synd ni inte kunde bada i källan, det såg rätt fullt ut där. Jag som trodde att pappa hade höjdskräck och fick svindel vid körning i sådana höjder? Han kanske vant sig och klarar det bättre nu? :-) Hur som helst, väldigt kul att vara med på era äventyr! Men var försiktiga så inget händer.

  /Tomas

  SvaraRadera
 3. Fina bilder och kurvig väg! Synd att ni inte kom ner till badet, men det kanske blir en annan gång. Här hemma är det takdropp och +4gr idag.
  Hälsn Yvonné

  SvaraRadera