fredag 3 februari 2012

Från Punta Paloma till Isla Christina


I natt var nog den kallaste vi upplevt här nere +0,9° som sedan när solen började gå upp gick ner till +0,2°....brrrr ....inte bara i Sverige det är kallt, hela Europa känner av kylan, ser vi när vi läser tidningarna. 
Som ni förstår har jag fått igång mitt internet igen. Det visade sig att de hade inte dragit några pengar från mitt konto, så vi fick registrera om det igen och då funkade allt. 
I morse gick vi upp så tidigt att det fortfarande var mörkt ute. Vi skulle ju åka långt idag. Soligt blev det men kylan var kvar.                                                           

Där vi står, går hästarna lösa runt om oss, det stod ca 11 bilar här i natt.Vi fortsatte mot Sevilla och här är landskapet ganska platt ungefär som i Skåne. Stora odlingar av oliver, men även annat på gång ser vi. Massor av storkbon i elstolparna ibland flera stycken och alla verkar vara på gång att bilda familj.


Vi kör runt om Sevilla, Ingemar vill inte in i storstäderna.....alldeles för trångt.
Vid fyratiden var vi framme vid dagens mål....Isla Christina.
Nu skulle vi ner till stranden och leta lite snäckor.


Det blåser bra och visst fanns det snäckor, i alla storlekar.


Ginst buskarna står i full knopp och jag kunde inte låta bli att plocka några kvistar bara att hoppas att de slår ut också, men de gör de kanske nu när de kommit in i värmen. Vi står ganska själva på den stora parkeringen    
N 37° 11´59 W 07° 17´45,9


I morgon kör vi in i Portugal och till en gasoldepå, där vi kan fylla alla våra flaskor, både svenska, tyska och spanska. Tänk att man ska behöva köra nästan 70 mil (t/r) för att fylla svenska flaskor. Fortfarande har vi inte hittat den Repsol som kunde fylla LPG i Granada, men vi ska leta när vi kör tillbaka, för då kommer vi den vägen. Nu fick vi en oväntad utflykt och det var inte fel det heller. Kanske måste vi skaffa en till spansk flaska. 
Kanske något för EU att införa likadana flaskor eller en dep. avgift för lån av landets gasolflaskor. 

6 kommentarer:

 1. Skönt att ni fått igång internet igen, man är ju lite "off" utan...
  Det är trist att det inte finns någon enhetlig standard för flaskor. Men förhoppningsvis kommer det. Tror att CaravanClub arbetar för en standardisering, så kanske kanske....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med tanke på att husbilarna blir fler och fler så vore en enhetlig flaska att föredra, som det är nu kan man behöva en för varje land :-) Läste om en aluflaska som man fyller själv med LPG vore inte fel att ha en sådan kanske.

   Radera
 2. Förstår verkligen att ni kör runt Sevilla. Vi har varit på IKEA där flera gånger. Säger bara Puh.
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Vad härligt ni har det. Vi köpte en Spansk gasolflaska för 2 år sedan på Repsol, den byter vi där sedan, funkar bra tycker vi! Inte särskilt dyrt heller, slang och ventil finns hos Järnhandeln, se bara till att få en med "rätt" mb-tryck.
  Ha det gott.
  Hälsar Rigmor och Håkan 1324

  SvaraRadera
 4. Maggan! Om du ringer mig så kommer jag ner med en flaska Gasol till Dig.
  Hls Från anonyma Kurt.

  SvaraRadera
 5. Kurt....du är för go....men det är inte jag som ska ha flaskan utan våra kompisar. Vi har visserligen planer på att skaffa en till så om du har.....:-)

  SvaraRadera