tisdag 2 oktober 2018

Nu är det klart !

Färjebiljetter är, för första gången, beställda mellan Trelleborg och Sassnitz. Avresa sker på söndag morgon och priset var helt ok 708 kr för enkel resa.  Nu gäller det att hålla tummarna för hyfsat väder. Åksjukepiller ska köpas in. 😀
Grönt kort och extra försäkring för de resterande 30 dagarna (45 + 30) är beställt. Passen klara. 


Trädgården är fixad, den stor fina häcken av Ölandstok är borta, den har nog aldrig tidigare varit så stor....och alla pelargoner intagna. 


Däremot verkar det som om vårblommorna tror att det är en ny vår på gång....fast det är höst. 😁


Vi har flera gånger irriterat oss över att inte kunnat få till bluetooth med telefonen på radion i husbilen, jo då ibland har det funkat, men sen har det hoppat ur och vi har inte fått till det igen. Därför hade vi tänkt köpa en ny radio och nu äntligen har det blivit av. Med hjälp av kompisen Thomas fick Ingemar dit den, så nu hoppas jag att vi ska kunna lyssna på ljudböcker när vi kör.


Packning av husbilen har vi inte börjat med ännu för det finns lite "göra jobb" kvar. Vi ska köra ut ved till sonen Peter, innan kärran körs ut till stugan för vinterförvaring. Mindy hoppas vi att vi får med oss hem ett par dagar, för sedan dröjer det ända till jul innan vi ses igen. Ett besök hos bror Mikael hoppas vi också hinna med.....men sedan packar vi och kör. 
Vi kommer att börja med den östra sidan av Tyskland.... sen får vi se, väder och vind är en av faktorerna, som avgör riktningen.
Idag är det rena höstvädret, regnet öser ner och det är bara +6. Inte undra på att man längtar söder ut. Bryggorna är upptagna och flotten förankrad.


10 kommentarer:

 1. Så skönt för er att komma iväg. Här i Aguilas är det 27 gr i vattnet och lika mycket i luften......
  Kram till er så hörs vi längre fram!

  SvaraRadera
 2. Härligt att ha gjort klart det som ska göras innan man åker. Önskar er en trevlig resa och att övergången blir lugn så ni slipper ta åksjukepiller.Kram

  SvaraRadera
 3. Vad härligt när biljetter är bokade och allt börjar falla på plats! Då är det bara att räkna ner....

  SvaraRadera
 4. Ni har verkligen varit flitiga med eran trädgård och bryggor. Skönt att kunna lämna när allt är under kontroll.
  KramKram

  SvaraRadera
 5. Mycket att förbereda innan man kan åka iväg, vi får stanna hemma i vinter, ska bli kul att följa er resa.

  SvaraRadera
 6. Önskar er en trevlig resa! Ser fram emot att läsa om äventyret. Kram

  SvaraRadera
 7. Hoppas ni får en fin start på er resa, När ni närmar er södern är det ofta fortfarande ca 25-30 gr på dagarna. Så vad mer kan vi önska!

  SvaraRadera
 8. Ni har mycket att stå i, men så skönt för er att kunna pusta ut och åka iväg. Ha en riktigt bra resa!

  SvaraRadera