måndag 8 oktober 2018

Mot nya äventyr

Äntligen var vi på väg på höstens resa mot värmen. För det ska bli riktig sommarvärme i mitten på veckan här nere i Tyskland. Nattparkering blev i Trelleborg vid centralstationen N55 22 21 E13 09 22 för 100 kr. och nära till färjan. Natten var ganska lugn, men vi sov ändå dåligt, kanske var det för vi skulle upp tidigt för att hinna äta frukost. En del störande trafik var det ju också, från alla lastbilar, som skulle med färjorna till Tyskland


Det var många husbilar, men de flesta med hemvändande tyskar och några norrmän och ett fåtal svenska husbilar.


Jag som hade oroat mig för sjögång.....glömde så klart att ta tablett och ett band kring handleden. Enligt Klart.se så skulle det blåsa 9 till 15 m/s men jag hade inte behövt oroa mig....det märktes knappt och några stora vågor gick det inte, som tur var. 😀 Jag kunde lugnt kolla i den Tyska guideboken efter eventuella sevärdheter.


Och vädret var ju helt ok.


 En liten Bofink hittade några vattendroppar efter regnet, att släcka törsten med.


Vi får syn på de fina kalkklipporna som är ett kännetecken på att vi närmar oss Sassnitz och ligger i Nationalparken Jasmund Köningsstuhl, här finns vandringsleder med vacker utsikt och museum. Det är 4-5 km att ta sig från Sassnitz till parken till fots, men för de som har bra ben är det nog inga problem. Tänk bara på att ha vatten med och bra skor.


Alla beundrar klipporna från båten och naturligtvis ska de fotas.Vi tar sikte på Stralsund, men redan strax före Prora är det vägomläggning. De bygger ny väg så vi får köra lite omvägar. Dieselpriset ligger på 1.329 € betydligt bättre än hemma 


StralsundVi kör genom de för Tyskland typiska trädalléerna


Vi fortsätter undvika autobahn och eftersom det är söndag så är det lugnt på vägarna.


Vi hade sett ut en ställplats vid slottet i Krugsdorf men jag hade ju valt bort autobahn så GPS drog in oss på småvägar. Det skulle föreställa asfalt, men den var lagd i rutor om ca 4x4 m med mellanrum i skarvarna, det blev ett riktigt skumpande....tur vi har nya upphängningar på avgasrören.😁 Inte blev det bättre när vi kom till en by för där blev det mindre rutor och nu även kullerstenar.Här är bara halva vägbanan belagd...så vi kör i vänstra filen.


När vi efter ca 25 km på skumpiga vägar kom fram där vi trodde, eller snarare gps Berit trodde, vi skulle svänga vänster, så var det en återvändsgata. Bara att backa och försöka att vända. 😕
Men nu gav vi upp... ville inte åka på dessa dåliga vägar och internet funkade inte, som tur var hittade vi en ställplats i GPSen till Angermünde och dit var det ca 40 km och där hade vi stått tidigare....alltså for vi dit för nu började det bli mörkt.


Det blev längre resväg idag än vi hade tänkt.


5 kommentarer:

 1. De vita klipporna påminner om de man ser vid Möns Klint. Sådana skumpiga vägar är inte roligt att köra på, bra att ni hittade fram innan mörkret slog till ordentligt.
  Önskar er en fortsatt bra resa
  Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns ju liknande berg vid Möns klint de har vi också sett. Tur vi hade sparat ner en av de ställplatser vi besökt tidigare annars hade vi nog parkerat var som helst i en by. :))

   Radera
 2. Vad härligt för er att vara på väg. Här har vi just ställt in husbilen för vintern.Att bli inlurade i återvändsgränder av GPS-damen fick vi känna av på Istrien. Då luktade det brända lameller och var lite svettigt innan vi backat upp för den långa,trånga och sluttande gränden....
  Ha det riktigt skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man kan inte lita helt på en GPS. Jag använder även en karta, men det är inte alla småvägar som är med där.

   Radera
 3. Med GPS får man se mycket, men inte alltid det man tänkt!

  SvaraRadera