onsdag 10 oktober 2018

Spreewald till fots

För 4 år sedan var vi här i Spreewald med våra husbilsvänner. Då hade vi cyklar med i år får vi använda våra ben. Med fler solceller och ett batteri till så finns inte så mycket över på vikten för cyklar....men lite motion skadar ju inte. 😀
Igår när vi kom, tog vi promenaden ner till hamnen ca 1 km, inte för att vi hade tänkt åka med kanalbåtarna, utan mer för att kolla läget. Vi går utmed kanalen och det luktar avlopp 😩 förklaringen kom när vi får se högarna. De håller på med kanalrensning. 😁Vi hittade ett loppis som var öppet, det som lockade mitt öga var de här söta dockvagnarna....men alldeles för skrymmande att ta med hem....och säkert rätt dyra.Det finns mycket vackra blommor i trädgårdarna fortfarande, hit har inte frosten kommit ännu.Det blev bara ett kort besök i hamnen innan vi vände tillbaka mot husbilen, då får vi se fjädermoln på himlen. Kan det betyda fint väder kanske.


Vi kände oss lite hungriga och jag hade ingen lust att laga mat. Hittade en litet rosa hus där de serverade mat. En jättegod schnitzel med pommes och ett glas vin fick avsluta dagens etapp.Det var en del störande tågtrafik under natten. Eftersom vi tidigare hade åkt kanalbåtarna bestämde vi oss för att ta en titt på själva stan. Ny promenad  och vi går förbi en del träskulpturer.


Ingemar fick syn på en häftig motorcykel.


Vi går ner till hamnen och över en gångbro kommer fram till Lübbenau slott. Idag ett hotell.


Tar en sväng runt i slottsparken och där får vi syn på en soffa som Ingemar tyckte vi borde ha. Här kan många få plats....problemet är väl vart vi skulle ställa den. 😁


Parken är stor med små och större vattendrag. Rhododendron buskar och många olika trädsorter finns här, så här är säkert vackert på våren. 


Ett träd gjorde oss nyfikna....var det äkta svampar, som växte på stammen eller var de fejkade?Vi fortsatte runt dammen för att ta oss en närmare titt.
Och faktiskt var de äkta. Jag har nog aldrig sett så många trädsvampar på ett och samma träd någon gång.
Och stora var de också.
Några kanalbåtar går inte här, men det är avkopplande att vandra runt i parken och över broarna.Vi drog oss mer mot centrum, där vi hittade statyer i rostfri plåt, som är avbildade sagofigurer från orten.


Trots att hösten är i antågande, är gatuserveringarna i full gång.


Vi går en annan väg tillbaka och även nu finns det en hel del träskulpturer efter vägen.
Det blev ca 3-4 km promenad och det känns i mina ben och fötter....som inte är riktigt vana vid sådana här promenader. 😄Nu blir det vila tills vi drar vidare mot Tjeckien.


Idag soligt och ca +21 i morgon upp till +25 skönt med lite sommarvärme.

5 kommentarer:

 1. Det blev en rejäl promenad för er, men som du säger är motion bra ☺️ Mycket fick ni se också👍Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken fin promenad ni fick. Jag har aldrig varit i Spreewald, medan sambon varit där och lovordar platsen.Vi får väl försöka få in det i planeringen vid nästa husbilsresa söderut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spreewald är verkligen sevärt, så skönt att glida runt i kanalerna i båt. Finns även mycket att se till fots och på cykel.

   Radera
 3. Anar att ni längtar efter era cyklar, allt tar ju så mycket längre tid när man måste promenera.

  SvaraRadera
 4. Kul med de fina fotona som gör att jag minns!!

  SvaraRadera