måndag 8 oktober 2018

Sånt man helst inte vill ska hända.

 I morse blev det en lite kylig promenad in till byn. Den gamla stadsporten har blivit ersatt av en ny. Förra gången vi var här regnade det, så det blev ingen promenad då.


Vi tog oss fram till Rådhuset och kollar man på internet, så är det den byggnaden, som är mest fotad.


Det var ganska lugnt så här på morgonen. Många korsvirkeshus, men även en hel del äldre byggnader i tegel och puts. Trots kalla nätter....för det har det varit....så finns fina blommor kvar.


Vi kommer förbi den stora St Marienkirche byggd 1742-1744 med ett torn som är 53 m högt, inte undra på att det var svårt att få med det på bild.


Tillbaka till husbilen för en fika och sedan vidare.


Det märks att det är skördetider....pumpor lite överallt. 


Dags att tanka, här kostar det 1.369€ /L. När Ingemar ska plocka fram sitt kort upptäcker han att det är borta 😒 Han fick mitt kort och kunde betala. Nu var det bara att försöka komma på var han hade använt det senast, för han måste ha glömt det någonstans...sånt som inte får hända.
Efter mycket funderande hit och dit kom han på att det var i biljettautomaten vid ställplatsen i Trelleborg, där vi stod under natten. Dags att kolla hur det såg ut på banken och samtidigt spärra kortet. Inget var draget efter Trelleborg...puh! Nu får vi skaffa nytt när vi kommer hem till jul, under tiden får vi klara oss på de kort vi har, så det blir inga problem. 
Känns som om åldern börjar göra sig påmind 😀
Vi kunde sedan lugnt rulla vidare på den tyska "bundesstrasse".


Ofta får vi se de här röda kryssen, men vi slipper för det mesta dessa omläggningar, då vi kör på de mindre vägarna.


I en by vi passerar skulle det vara eller har varit skördefest, för utanför många hus hade de satt upp dockor av olika slag. Och har man inte tillverkat dem själva i t ex halm så hade man gjort dem i trä.


Tyskland består, i mina ögon, mest av åkrar och vindkraftverk. Landskapet vi åker genom är ganska platt och lite tråkigt på sina ställen.


Men så rätt som det är finns det gula i stället för bruna fält. Rapsblommor? Är det kanske skörd nr 2 ?....jag hade för mig att det brukar vara på våren när vi är på hemväg, som vi brukar se rapsen blomma.


Nu har vi kommit fram till vårt mål för idag och det är Lübbenau-Spreewald. Här på ställplatsen, för 8 € med VA, stannar vi ett par dagar och njuter av den värme, som ska komma.
N 51 51 40 E 013 57 50


Idag + 16 och soligt med lite slöjmoln.

9 kommentarer:

 1. Nej vilken otur att glömma/tappa betalkortet just nu när ni åker så långt o blir borta så länge. Hoppas du håller hårt i ditt betalkort nu så inget händer där😫Härligt att få se lite av skördefesten☺️Tänk om Sverige lärde sig av tyskarna och bra o billiga ställplatser. Ha det riktigt härligt, vi följer er hemifrån 😉Kram

  SvaraRadera
 2. Hej, intressant att följa er och att det "händer" saker, det får vi nog alla vara med om. Härligt när det inte blir värre. Njut Spreewald. Här är disigt och lite regn - blir bättre imorgon.

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att inget var draget !! Vi har också bara kört Bundestrasse hittills och inte sett en endaste kö. Spreewald! Längtar tillbaka när du skriver det !
  Ha det fortsatt fint

  SvaraRadera
 4. Vilken mardröm att upptäcka att ett betalkort saknas! Tur att ni fick spärrat det och att det inte var gjort något uttag.
  Ha en fortsatt go tur i höstfärgerna

  SvaraRadera
 5. Ojoj, bra att inga pengar var borta....ska ni ut och åka båt i Spreewald? Det var väl där vi var med er en gång eller? Om det var där så var det väldigt fint. Här ärr lite mulet idag... kram!

  SvaraRadera
 6. Panik när något sådant händer, bra att inget har dragits från kontot.
  Fint område ni befinner er i nu, det blir kanske en tur på kanalerna och en gruksnaps hihihi
  Kram

  SvaraRadera
 7. Tur i oturen att inga pengar var dragna på ert kort.
  Spreewald är ett område vi ska försöka utforska någon gång. Det ser så vackert ut.
  God fortsättning på resan.

  SvaraRadera
 8. Ställplatsen i Lübbenau-Spreewald har vi stått några nätter. Härlig omgivning.

  SvaraRadera