söndag 21 oktober 2018

Promenaden runt Terlago


Vi fortsätter vår resa i Italien.... och sen var det, det där med övernattning. När vi ska iväg nästa dag igen brukar vi leta gratisplatser och gärna vid något vatten. Så var det den här kvällen också. Jag hade letat nära Trento, men inte funnit någon som jag tyckte passade oss. En liten bit på sidan av Trento fann vi till slut nattplats. Här finns bara 3-4 husbilsplatser i övrigt var det parkeringar för småbilar. Vi lyckades ta den sista platsen där en husbil kunde få plats. 
Platsen heter Terlago N46 05 48 E11 03 16 och den ligger vid en konstgjord sjö.
Här finns ingen service, men det var vi inte i behov av. En restaurang fanns i närheten.


Det blir inte mycket av motion när man sitter i bilen långa sträckor. Här upptäckte vi att det fanns en promenadväg runt sjön. Och på morgonen var det vi som snodde på oss gångskorna. Här skulle promeneras så att lite av kalorierna vi stoppar i oss förhoppningsvis försvinner.


Morgonen var kylig endast +8 grader. Vi kommer förbi en anläggning, som vi förstår används för vattenskidåkning. Den går tvärs över sjön och i sjön ligger några hopp. Vi har inte sett just den här sorten tidigare, hos oss använder vi mest båtar för att dra upp vattenskidåkarna. Här får de maskinell hjälp. 😀



Nu är vi på gång runt sjön....häng med. 😀


Ingemar har som vanligt med kikaren, för här finns säkert en del sjöfåglar.


En liten koltrast verkade orädd.


Och längre fram fick Ingemar syn på ett Rådjur, som spanade in oss. Den här gången fastnade han på bild, annars brukar de vara så snabba, att man bara får med den vita rumpan.


Det fanns bord med bänkar på sidorna för de som hade fika med, vi hade inget med så vi fortsatte framåt.


I vattnet simmade änder.


Nu har vi gått halva sträckan och jag börjar känna av min fot igen....jag som trodde den var ok nu. Troligtvis en nerv, som kommer i kläm, trots att jag har bra vandringsskor och som jag tycker känns sköna.


Här på andra sidan ser vi många sothönor simma. Känns igen på dess vita näbb. 😀 Det är Ingemar som tipsar om fåglarna ....jag kan inget om dem.


Stora träd på sidan, som nästan ser ut att välta över gångstigen. Sista biten kom jag haltande efter. Ska jag behöva plocka fram mina stavar igen? 


Så är vi tillbaka på "ställplatsen" som också finns i Campercontact. Det blev en promenad på ca 2 km och det fick räcka för den här gången.


En fika och sedan kör vi vidare ner mot GardasjönDet finns lite mindre sjöar som vi åker förbi och där lyser vattnet turkosgrönt. Tyvärr ingen badtemperatur i sjöarna.


Vi kommer ner till Gardasjön och väljer den vänstra sidan av sjön, även om vår "Berit" tycker vi ska ta den högra. Vi har hört att det är många tunnlar och att de är trånga och jag är inte så förtjust i dessa tunnlar så vi tar den vänstra sidan även om "Berit" vill att vi ska vända ända tills vi är vid Garda....då accepterar hon vårt vägval.


På andra sidan får vi se en massa optimistjollar....troligtvis en regatta, de var säkert flera hundra båtar.


Här nere har man börjat plocka bort mycket av sommarens blommor i rabatter och krukor och ersatt dem med Penséer. För mig känns det som vårblommor, men här är det tydligen höstblommor. Fortfarande finns det många båtar i vattnet.


Så var det dags för ny nattparkering och den här gången väljer vi en ställplats med el. Det blir alldeles intill Gardasjön, La Spiaggia heter den 15€ + el.
N45 29 16 E10 31 16.


Vädret är fortfarande toppen och idag har det varit ca 24 grader, skönt att kunna äta ute i skuggan av ett träd....för i solen är det alldeles för varmt.





Vi stannade i två nätter för 37.20€ inkl el, skönt att fått ladda upp alla datorer och batterier. Vart vi hamnar i kväll får vi se, säkert är att det blir en ny spännande plats.
Ha de gott!
Uncertain Smiley


7 kommentarer:

  1. Trist med din fot, annars var det väldigt fint! Hoppas du slipper smärta.

    SvaraRadera
  2. Vilka fina vyer ni bjuder oss på och värme har ni med!
    Träna lugnt med foten bara,annars värkpiller!

    Ha det gott på resan.....

    SvaraRadera
  3. Trist med krämpor som väl kommer med åren.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Tror att det var ett bra vägval vid Gardasjön, har själv aldrig haft tanken på att välja den västra smala vägen med tunnlarna.
    Ta fram dina stavar ett tag igen, bättre att ta det lugnt än att hasta fram. Du har bara två fötter som ska användas många många år till.
    Fina bilder som får mig att längta ner till Italien
    Kram till er två

    SvaraRadera
  5. Fint där nere vid Garda och Iseo, var rädd om dina ben o fötter! Ta hjälp av stavarna! Kram!

    SvaraRadera
  6. Tack för kul läsning ! Hoppas foten blir bra!

    SvaraRadera
  7. Vi har också bara åkt österom Gardasjön. Tror det var ett bra val.
    Jättevacker promenad, men ta fram stavarna så det inte blir värre plågor.

    SvaraRadera