fredag 19 oktober 2018

Vi hamnade i Schweiz

Vi lämnade Glasbyn Weinfurtner  och for vidare för att tanka gasol. Nätterna har varit kalla så vi har fått köra lite värme och nu var flaskan nästan tom. I Tyskland är det inga problem att tanka gasol och den kostade 0,669€/L


Det fanns inte så mycket att fota efter vägen och "Berit" hade vi ställt in på en ställplats i Trostberg 
N48 01 19 E12 32 47 den var gratis och el kostade 1,00€/kWh vi passade på att ladda våra batterier, som inte verkar hålla något vidare eller så är det vi som plockar ut för mycket, med laddning av datorer mm. 😕


Från Trostberg fortsatte vi runt sjön Chiemsee där ett av de slott som Ludwig II av Bayern lät bygga. Det andra slottet är det välkända Neuschwanstein. Vi hade hoppats få se Herrenchimsee, men det var inte slottet vi såg utan, ett nunnekloster Frauenwörth abbey in Chiemsee. 


Vi fortsatte ut på landet igen. Mycket grönska och många djur på bete.


Den här gången har vi ställt in "Berit" på Garmisch-Partenkirchen, inte den stor parkeringen utan den mindre vid hoppbacken.


Vi kom lite sent tyckte vi, då klockan var närmare sex, men det fanns de som inte kom förrän vid 23 tiden, kanske för att det var gratis då. Under dagtid får man lösa p-biljett men natten ska vara gratis. Ingemar löste för 4€ och då kunde vi stå 24 timmar om vi ville. Många småbilar, men de försvann fram på kvällen. Tyvärr så var det gatuarbeten på gång, så det var många arbetsfordon. Vi sov ändå vår skönhetssömn utan problem.
N47 28 58 E11 07 06


Det märks att vi är i Sydtyskland och nära Österrike. De speciella husen med gavlarna utåt och med sina balkonger fulla av blommor, som jag tycker är så fina. Vissa hus behöver knappt någon målning, här har murgrönan fått fäste.


Andra dekorationer för utom målningar.


Vi fortsatte mot Fernpass, stannade till för en fika. Förr kunde man fota hela sjön, idag behöver de ta bort lite sly för snart syns inte sjön. Ont om parkeringsplatser är det också.


Tvära kurvor och mycket trafik var det.



Det är inte alltid lätt att hitta rätta vägen trots stora skyltar. 😀 Det blev några felkörningar och sen vända för att komma rätt. Men vad hjälper det när det helt plötsligt blir en stor rund vit tavla med röd kant. Avstängt!


Helt plötsligt är vi på väg genom Schweiz ! Vi fick åka 9 km innan vi kom till tullen. Nu blev det inga problem, för det var bara att runda vakterna, så var vi över i Österrike igen. 😀 Men nog kändes det lite konstigt att åka i ett land som man inte hade tänkt sig.




Vi kom till slut ner vid Lago di Resia.


Och passerade kyrktornet i sjön. En gång när vi åkte här fanns nästan inget vatten i sjön..... då stod grävmaskinerna på botten. Jag har alltid trott att resten av kyrkan låg under vatten, men nu kan jag avslöja att det är bara tornet, som ensamt står kvar.


Österrike är så vackert både vår och höst.


Att ta sig från en sida till en annan....kan man göra på det här viset....och så slipper man trafiken.


Så var vi då inne i Italien. Vi har  varit i 4 länder på en dag....men det blev bara 310 km som vi åkt 😁


Nu har jag nästan kommit ikapp skrivandet. Fortfarande har vi strålande väder och det känns ibland lite fel att bara åka bil....men det ska vi ändra på. 😀
Ha det gott !!

5 kommentarer:

  1. Tankflaskan är en av mina bästa investeringar!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst kan det vara kul med det oplanerade. Ändå väldigt vackra trakter ni åkt i!! Ha dé fortsatt bra!

    SvaraRadera
  3. Visst är Österrike otroligt vackert alla årstider, även om vi bara varit där på sommaren.

    SvaraRadera
  4. Det blir inte alltid som tänkt .... Men Schweiz är å andra sidan fint :)

    SvaraRadera