måndag 30 april 2018

Fricamping på Sardinien


Från Cala Gonone kör vi ca 80 km norr ut. Ingemar var lite trött på kurviga vägar så vi valde en omväg, den blev något längre, men inte fullt så kurvig. Vi beundrar de som är ute och cykelcampar här, det är ju ibland ordentliga backar att ta sig upp och nedför. 


I natt skulle det bli fricamping igen och vi hade hittat en parkering vid Spiaggia di Berchida . Vägen dit var  väldigt dålig, med stora gropar och fåror efter regn, den skulle behöva skrapas och jämnas till..


Vi kom ner på en stor parkering, där kossorna gick lösa. Att det kom både småbilar och husbilar tycktes inte bekomma dem alls.


Någon avgift togs inte upp vid den här tiden, men till sommaren kostar det 10€ utan service. De som skötte sophämtningen hade tagit semester. 😁


När man befinner sig vid en strand så måste man ju kolla in den. Det var lika folktomt här som på många av de andra stränderna vi besökt. Nu var det sen eftermiddag och det blåste, så något dopp i havet blev det inte.


Ingemar har sin kikare med, men fick användning av den först när vi kom tillbaka till husbilen. Vi hör och ser en del småfåglar, men vi kunde inte komma på vad det var för sorts fågel, som hoppade runt på marken framför husbilen.


Däremot kände han igen Steglitserna, som fanns i hundratal, precis framför husbilen. Han fick också se flera Biätare de var tyvärr så snabba, så jag lånade en bild från nätet.
Om Ingemar gillar fåglar så gillar jag blommor och i diket hittade jag Opiumvallmon. 


Tistlar finns i massor och i olika färger så fina, men de får stå kvar.


Morgonen därpå kunde vi äta vår frukost ute.


Naturen bjuder på vackra vyer.


Vi åker förbi ett hägn med Åsnor.


Vi stannar till vid stranden i La Caletta för en fika. Strax efter blir vi omringade av surfingfolket...ett helt gäng, som skulle ut och surfa på vågorna.Det blåste och det inbjöd inte mig till något bad idag heller, men + 27 gr i luften är inte fel det heller.


Vi följer kusten vidare mot norr.


Hittar en stor grusparkering N41 02 52 E 09 31 07 Här stannar vi för natten och passar samtidigt på att bada och sola. Men för att komma till badplatsen, så fick man gå ca 500 m.


Italienarna trotsar alla skyltar. 😠
Det fanns en stor skylt vid början av vägen ner till stranden, rund vit botten med röd rand runt om, vilket vi tolkar som att du får inte köra in här. Sedan satt de här förbudsskyltar var hundrade meter. När vi kom ner till stranden stod det minst 15 småbilar och dessutom hade 2 husbilar lyckats ta sig ner. Vägen var både brant, kurvig och i mycket dåligt skick, men det stoppade dem inte. Polisen åkte förbi, men brydde sig inte. Man undrar ju varför, när det finns tydliga skyltar.
Vi plockade ihop våra strandmadrasser och fika och promenerade ner. Där hittade vi en liten strand för oss själva.

Naturligtvis blev det bad idag, då det knappt var någon vind. Lite stenig strand, men jag tog mig ut i det blå och njöt av det +20 gradiga vattnet.Tillbaka upp till husbilen och nu fick vi både höra och se några Duvor, vi inte sett tidigare.Vi stannade en natt till på parkeringen och passade på att fika ute i solen, innan vi fortsatte runt kusten.


Det är inga problem att fricampa här på Sardinien, eftersom de flesta Campingar inte öppnar förrän 1-15 maj. Hur det är mitt i sommaren kan jag inte svara på, men då gäller det nog Campingar. 


Nu undrar ni nog vad är det för konstig bild jag har lagt in nu. Saken är den att vi fick stanna, för en sköldpadda var på väg över. Jag fram med kameran, men så klart var den felinställd, så någon bild fick jag inte. När vi fortsatt några hundra meter får vi syn på en till, men den var så snabb (kan sköldpaddor vara snabba?) så jag fick bara en bild på den i gräset där den försökte gömma sig. Det var ett träskområde i närheten så det var nog dit de var på väg. Vi hade hoppats på att få se några mer, men så blev det inte.
Vi fortsatte runt kusten, då vi hade tid över och har bara ett par mil kvar till färjan.
Natten tillbringar vi på en parkering i byn Porto Pozzo. Vår tid på Sardinien är slut för den här gången, men vi kommer gärna tillbaka.


Idag måndag kl 12.00 går färjan till Bonifacio på Korsika och vi har bokat biljett med Directferries.se som kör 4 ggr om dagen, priset blev 1500 kr, men kan variera beroende på dag och tid.
Det som oroar mig mest är att det blåser ca 7-14 m/s
Nästa inlägg kommer från Korsika.3 kommentarer:

  1. Som sagt tidigare, ni är minsann inte still, utan är riktiga upptäcktsresande!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder från Sardinien. Ni är ena tuffa badare hihihi.
    KramKram

    SvaraRadera