onsdag 2 maj 2018

Färjan Sardinien till Korsika

Vi lämnar Sardinien i strålande sol och +25 gr.  För det mesta har vädret varit varmt och soligt, men med en del blåst den första veckan. Vi har verkligen njutit av den här resan även om det kan uppfattas som om vi bara har åkt och åkt. Den längsta sträckan har nog varit runt 80 km i övrigt runt 50 km om dagen.Det finns många blommor som vi inte känner igen och den här gula liknar dillens blommor och blad, men så mycket större. Jag har försökt hitta något namn, men än så länge har inte internet varit till någon hjälp. Finns även här på Korsika.


Vi var i god tid till färjan i Santa Teresa Gallura. Och tur var det, för jag skulle ju in och hämta biljetten. Dessutom var det inte samma väg till terminalen, som när vi kom med färjan. Väldigt liten plats och trångt för att vända bilen i rätt riktning, men det lyckades. 


För att komma in på färjan får vi backa in, för här kan man inte köra rätt igenom, som på många andra färjor.


Enligt väderprognosen ska det blåsa en hel del, och det gjorde det 8 m/s, men eftersom det var soligt så kunde vi sitta ute och då gick det bra även om det gungade ordentligt ibland.


Vi lämnar Sardinien för den här gången, men hoppas att vi någon gång ska kunna komma tillbaka. Vi närmar oss Korsika och Bonifacio och där utanför ligger en stor fin båt med 5 master tror inte jag sett något liknande innan. 
Dessa hus, på klipporna, är nog de mest fotade husen på Korsika. Och man förundras över hur de kunde bygga dem.


Efter en timma, och färjan höll tiden på minuten, är vi på Korsika igen. Om det hade varit kurvigt på västsidan så var det motsatsen nu när vi for på den östra sidan. Den vägen kan vi inte klaga på.


Stannade till för en fika och fick syn på den här "bussen" som någon lämnat på åkern.


Vi kör förbi flera fina stränder. Mycket motorcyklister ute nu. 


Vi har beställt färja till Livorno idag onsdag den 2/5 och nu har biljettpriserna stigit, antagligen för att nu börjar turistsäsongen och vi har redan sett en ökning av turisterna.
Den här gången fick vi betala 1344 kr. 


När vi har ca 70 km kvar till Bastia och färjan, letade vi upp en camping och står nu på Camping Marina d´Aleria.
Här finns bra tvättmaskiner och torktumlare. Uppvärmd pool, liten butik och en Pizzeria. Nu har också regnet hunnit ifatt oss och det har strilat hela dagen. 
En sammanfattning om Sardinien kommer senare.
Nu åker regnjacka och stövlar på.
Endast + 15 gr och regn men vi hoppas på bättre väder om ett par dagar.


4 kommentarer:

 1. Härlig resa,men inte skulle man våga bo där på klipporna!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 2. Håller med om att man ser mycket motorcyklar, så även här, man är rädd att de ska gena genom kurvorna och hamna in i bilen. Trist att ni fick använda regnkläderna men det kommer bli fint snart igen, sägs det.
  Kramkram

  SvaraRadera
 3. Tänk vad tiden går fort och nu är er stora Ö-resa över, men vi har fått fantastisk insyn med många fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Mycket vackert ni fått se! Husen på bergskanten är imponerande! Ha dé fortsatt gott!

  SvaraRadera