torsdag 3 maj 2018

Korsika och Sardinien och kostnader

Efter en något gungig färjeöverfart i 4 timmar, så kändes det skönt att få åka iland i Livorno. Det blåste inte mer än ca 7 m/s men färjan gungade väldigt ändå.....och både Ingemar eller jag är känsliga för sjögång. Nu kunde vi båda pusta ut.
Vi ställde in ställplatsen Marina di Pisa N43 40 45 E10 16 44 12€ med VA och for direkt dit. Det var gott om plats fast klockan var nästan sju. 

Bilden från den 7/4 -18

Nu var det ingen sol längre, för vi har haft regn i två dygn och bara +15 idag....men enligt prognosen så ska det redan i morgon bli bättre och med +21 och halvklart, så är vi nöjda. Nu får ni följa med på en snabbrunda runt öarna och vad vi har sett och upplevt.


Först gjorde vi Korsika runt, med början i Bastia och sedan över till den västra sidan. Här fick Ingemar koncentrera sig på att ratta bilen istället för att titta ut på naturen, som var helt fantastisk. Första natten blev en fricampingplats.


Många djur som vi inte är vana vid uppehöll sig efter vägen.


Den västra sidan är väldigt vacker, inte minst området Les Calanches.


Vi var lite kulturella också och besökte stenfigurerna man hittat i Filitosa. En härlig promenad i naturen.Kom så ner till Bonifacio och färjan till Sardinien. Här blev det en promenad in till stan och jag fick testa vad mina ben orkade i "Kungens trappa".


Färjeöverfarten gick bra och Sardinien mötte oss med strålande sol.


Även här kör vi runt nästan hela ön.


Vi gillar att besöka gamla ruiner och antika städer och hittade Tharrossom vi besökte mellan regnskurarna.


Vi får också syn på lite ovanliga fåglar, som t ex MinervaUgglan och en sommarkoloni för barn, som var övergiven.


Vi håller oss inte bara på asfalterade vägar...nej man måste ju utforska omgivningen lite också, men då kan man råka på problem. Helt plötsligt kanske vägen tar slut, som här när vi skulle ta en titt på ett ökenområde


Sardinien har fantastiska stränder för att inte tala om det kristallklara vattnet. Naturligtvis passade vi på att bada också, särskilt när vi hade sol och +27 gr varmt. 😀


I Cala Gonone gjorde vi en spännande båttur till Grottan Blue Marino.


Vi har kört runt på Korsika och Sardinien under 16 dagar och hälften av dagarna har vi fricampat och de andra 8 dagarna har vi stått på campingplatser.Nu kommer vi till kostnaderna för det är ju inte gratis att åka så här och dieselpriset var högst på Korsika från 1.479€ till 1.550€/L. På Sardinien hittade vi för 1.413€ 😁

Campingar       180€
Mat inkl. ute     326€
Sevärdheter        54€
Summa €          560€       ca 5880 kr  
Färjor kostade                     5479 kr
Summa                              11359 kr
Till det kommer bränsle ca 2500 kr
Sträckan vi kört runt öarna ca 1700 km
Gasol har vi tankat 1 gång 0,729 €/L och det var inga problem, vi som hade oroat oss för just gasolen.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på både Korsika och Sardinien. Gillar man inte de kurviga  vägarna på Korsika, så kan man ta den östra sidan ner till Bonifacio och över till Sardinien. Vi gillade Sardinien för den vackra naturen och de härliga stränderna, samt de bra vägarna. Korsikas natur är också storslagen, men där är vägarna sämre. 
Nu vänder vi nosen mot Sverige och kanske blir det något mer inlägg under vägen.
Tack för alla kommentarer och för att ni hängt med oss.7 kommentarer:

 1. Hej på Er!

  Tack för att ni delar med er.
  Spännande läsning och intressant att se vad det kostar.
  Rulla lugnt hemåt.

  //Jens

  SvaraRadera
 2. En lite annorlunda resa och det är alltid trevligt att följa er hemifrån soffan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här resan var annorlunda även för oss. Alltid intressant att se nya platser.

   Radera
 3. Detta var en bra redogörelse. Själv är jag inte så bra att bokföra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker det är intressant att se vad en resa kostar. Här är det bara den till Korsika och Sardinien som vi räknat på, sedan tillkommer ju diesel och lite annat vad gäller själva resan hemifrån och tillbaka. Dessutom var vi ju en sväng ner till Spanien också så notan kommer ju att stiga.

   Radera
 4. Hejsan. Skoj att få följa er på resan. Mycket bra inspiration. Kanske för andra till en egen tripp dit till öarna. Angående kostnaderna är det oxå bra att få ett litet hum om vad det kan kosta. Det är såklart inte helt gratis att uppleva en härlig ledighet. Men det ser ut som att ni hamnat på ca 1000,00 sv.kr tillsammans för er 2 plus bil per dag. Vi brukar oxå hamna där på ett ungefär, men det går ju att spendera hur mycket pengar som helst. Ni bevisar ju sannerligen att det går att uppleva mycket utan att ha dyra fina bilar, även om det kanske är ett + i vissa fall. Typ lastmässigt och boyta. Men då kan det kanske vara problem med att ta sig fram till alla fina små smultronställen. Ha det fortsatt bra på er fortsatta resa. Mvh. Maj Jan och LOKE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja visst kan man spendera hur mycket som helst...det är den egna plånboken som avgör. Vi är inga restaurangmänniskor, därför blir inte matkontot så dyrt. Med stor bil lastar man mera än man behöver och då är man nog beroende av stora (Camping)platser Ibland önskar vi också att bilen vore mindre.

   Radera