torsdag 24 maj 2018

Problemfix och mullvadsjakt

Våren innebär en massa trädgårdsarbete, men det gillar vi båda två, även om det numera känns att vi börjar bli till åren....ni vet ont i ryggen mm. När vi kom hem hade vi ju en massa problem att lösa, särskilt med de som hade med vatten att göra. 
  Rörmokaren har varit här och bytt de droppande ventilen. Sen var det översvämningen i husbilen. Varför toaletten vattenfylldes har vi fortfarande inte fått någon klarhet i. Nu har vi varit ute en sväng, till sonen i Kinna, och då har allt funkat som det ska, så vi får hoppas att det var en ren tillfällighet att spolknappen fastnade. Någon annan förklaring har vi inte. Robotklipparen är ok och sköter om gräsklippningen.


Stugan har också fått ett besök, mest för att klippa gräset, som hade hunnit bli ordentligt långt.


På vägen dit åker vi förbi EJ Farm där man gör glass. Till det behövs det ägg och här går både pärlhönsen och övriga höns fritt, som tur är har de satt upp en varningsskylt för höns på vägen. Gör gärna ett besök här de har jättegod glass.


På hemvägen åker vi förbi sjön Lönnern och här fick vi syn på flera Kanadagäss.


 På en åker fick vi syn på tre Tranor, som gick och betade, men när vi stannade för att fota gav de sig iväg....ville väl inte vara med på bild. 😀


Kossorna tog det lugnt i värmen, men tittade nyfiket på oss.


När vi närmade oss Ulricehamn fick vi syn på snöhögarna vid skidbacken. Nu är det ju en speciell vit duk vi ser, som täcker snön. Hoppas den står emot värmen, som vi nu har, så inte snön smälter bort. De sparar snö för att kunna öppna skidbacken, mellan jul och nyår, och det är faktiskt precis 7 månader till den dagen. 


Hemma igen gick Ingemar på mullvadsjakt och nu hade han tur....för äntligen hade vi tagit odjuret som förstört vår gräsmatta. Bästa fällorna är de vi köpt från USA, man kan också beställa dem här. Vi har provat många olika slags fällor, men den här är den enda som vi lyckats fånga mullvadarna med.


Att ta en nattbild, när sjön ligger spegelblank, är inte lätt, men ni får nöja er med denna.
Vilka härliga majdagar vi har och än är de inte slut...och det är inte trädgårdsarbetet heller, nu ska det rensas bland blommorna i rabatterna....sen ska det sås lite grönsaker också. Husbilslivet får vänta lite, men om ca 3 veckor ska vi ut på en liten tur någonstans i Sverige.4 kommentarer:

 1. Det är så fint nu blå himmel och sol. MEN vad ni har att ta tag i hus och trädgårdar så det blir knappt tid till husbilen!

  SvaraRadera
 2. Med två tomter förstår jag att det finns en hel del att pyssla om. Toa som svämmar över låter inte roligt. Spolknappen är en strömbrytare som ser till att en magnetventil öppnas och släpper fram vatten. Kan tänka mig att strömbrytaren med en fjäder tröttas ut med tiden och behöver bytas ut.

  SvaraRadera
 3. Denna mullvadsskrämmare har funkat för oss i tyre år nu.
  https://www.topostop.se/product/mole-stop-1000

  SvaraRadera