torsdag 10 maj 2018

Från Steinberger See till Färö

 I söndags var det fullt av solbadande människor vid alla stränder, dagen efter ligger stranden öde. Vi såg de som badade, men om det var badvänlig temperatur....så där ca +20 gr.... det vet vi inte. Efter frukost och elvakaffet tog vi farväl av våra bloggvänner Jacob och Yvonne. Ställde in GPSen på en ort längre upp för att komma ut på Autobahn och kunna köra några timmar.Skulle fota lite.... då händer det här!! Det går inte att ta kort med min Iphone.... hjälp!! 
Jag stänger av telefonen, (stäng av och starta om! det har mina söner sagt) och efter ett bra tag sätter jag på den igen....och vips, så funkar allt igen. 😁
Dessa tekniska apparater, som ibland får mig att explodera. 😡
Det är varmt ute +26 gr och Ingemar började bli trött, så vi stannade vid en parkering för husbilar i Hof söder om Leipzig.Det fanns ett fint friluftsområde precis intill, med promenadvägar runt en uppdämd sjö. Badbryggor för den som önskade ett dopp.


Det blev en lugn natt tillsammans med 5 andra husbilar. Nu var det dags att fortsätta resan genom ett gult Tyskland, överallt blommar rapsen och den doftar också, det gör även alla syrener som blommar. 
Om det bara blev ca 150 km i måndags så blev det desto mer på tisdagen hela  440 km. Vi måste ju ta igen lite av de missade km. 
I Ludwigslust fanns en ställplats vid slottet. Den ställde vi in, kanske kunde vi vara lite kulturella igen, det var ju ett tag sedan sist.Det visade sig att även Yvonne och Jacob hade ställt in samma ställplats....och så träffades vi igen. 😀
Kvällen var varm och vi kunde sitta ute, umgås och äta. Kändes som om man inte ville gå in och lägga sig, då det var en så fin kväll och så trevligt sällskap som vi hade...det har vi inte varit bortskämda med på den här resan.
Det har funnits en ställplats på en annan plats, men den är nu flyttad hit och alltså ganska ny. Fina stensatta platser och med bord och bänk intill, för 7€. Tömning och vatten skulle också finnas. 


På onsdagens morgon gick Yvonne och vi upp till slottet för att få ta en titt på insidan. Som pensionär går man in för 4,50 € övriga 6.50 € Hos Yvonne kan du se fler bilder från slottet.Mycket vackra tavlor och tapeter, men inte mycket möbler.Golven och tapeterna blev jag nog mest imponerad av.Sen var ju röda mattan utlagd också....Ingemar ville uppleva gamla minnen, från sin värnpliktstid.Vid middagstid delade vi på oss igen. Vi fortsatte mot Lübeck och vidare mot Puttgarden. Yvonne och Jacob skulle ta färjan till Trelleborg. 
Lite blåsigt var det, men äntligen en lugnare överfart än vi tidigare varit med om.
Vi övernattar, som så många gånger förr, på Färön tillsammans med ett stort antal HB och lastbilar.I morgon har vi "slutit säcken" dvs vi är tillbaka på den plats vi startade från för nästan exakt 2 månader sedan. Det har blivit en hel del mil körda och så här har resan sett ut.En uträkning av mil och kostnader kommer längre fram.
Ha de gott och njut av det fina väder, som nu finns även i Sverige.


6 kommentarer:

 1. Välkomna hem, tack för reseskildringen! Kul att få ta del av er resa ☀

  SvaraRadera
 2. Tänk vilken fin resa ni gjort under dessa månader. Tack för trevliga kvällar tillsammans. NU lägger vi ut, 1tim senare fr Travemunde
  Kramkram

  SvaraRadera
 3. Farø är en plats vi älskar att stanna på. Kanske har vi övernattat där 30- 40 gånger. Välkomna hem igen!
  Östgötakram

  SvaraRadera
 4. Har varit kul att följa er på resan. Hoppas du får ordning på telefonen så det går att fota

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig resa ni har gjort! Och upploppet blev ju inte dumt det heller, vilket otroligt vackert golv där :-)

  Det där med att starta om manickerna som krånglar är ju åtgärd nummer 1. Om inte det funkar så ropar jag på Anders ;-)

  Ha en fin hemkomst!

  SvaraRadera
 6. Ja nu är ni nog hemma och får njuta av det fina vädret som vi fått här hemma. Resan ni gjort har varit fantastisk att läsa om och vi hoppas att det blir nya långresor så småningom.

  SvaraRadera