onsdag 4 april 2018

Felkörningar och Vin

Det blev ingen lång sträcka i söndags. Vi passade på att tömma tankarna i St Pola och fylla gasol. Besökte ett par Chinabutiker för att handla lite garn mm innan vi till slut hamnade på stranden söder om Alicante. 


Sov gott under natten, tillsammans med ett antal andra husbilar som också hade valt denna gratisparkering. 
På morgonen, strax innan vi skulle iväg, fick vi syn på några ungdomar, som hade problem nere vid stranden. De släpade upp en mindre båt, som var vattenfylld. Vi trodde de hade hittat den, men så var det inte. De satte i båten, som var en slags kanot, och försökte paddla ut i vågorna igen....


....men med samma resultat....den fylldes med vatten. Nu fick de åter problem med att ta upp den. Vi stannade inte för att se hur det gick, utan ställde in GPS-Berit på en ort lite längre upp för att komma runt Alicante.


Nu är det så att vår "Berit" lever ett eget liv och vill inte alltid ta den snabbaste eller kortaste vägen. Men hon vill gärna ta genvägar ibland och det vet ju alla att genvägar är senvägar. 
Efter mina protester så hittade vi en rondell och kunde vända....för vad skulle vi upp till Madrid och göra...när vi skulle till Italien. 


Det är varmt när vi kör och jag har fönstret lite öppet....plötsligt känner jag en doft....det är apelsinträden som blommar och det doftar underbart.


Vi har kört den här kustvägen, mellan Benicarlo och Tarragona, så många gånger att man kan den utan och innan. Jag hade ställt in Granollers stpl och rätt som det är har "Berit" styrt in oss på vägen mot Leida. Vad vi nu skulle dit och göra? 
Så här såg omvägen ut och det är en vacker väg att åka, men vi hade ju räknat med att åka efter kusten.


Vi hade hunnit åka några mil innan jag upptäckte vart vi var på väg. Dags att leta ny ställplats för natten och det låg en bara någon mil därifrån i El Masroig


En liten by långt ut på landet, men den överraskade med att ha både ställplats med VA gratis och en vinproduktion. Här fanns 8 platser och vi fick den sista, sen var det fullt.


Det blev en lugn natt trots att vägen går alldeles utanför.
Är man på ett ställe, där det finns en Vinbutik 50 m från bilen .....ja då måste man ju bara göra ett besök där.

Här kunde vi köpa B&B vin 3L från 9.50 € provsmaka fick man också göra. Var man intresserad så var det även visning av fabriken och hur vinet görs.


Efter shoppingen av vin tog vi en promenad runt byn. Ganska folktomt på gatorna, men rent och snyggt.


Och backigt var det åt alla håll, märktes att byn var byggd på en kulle.


Gatubelysningen var inte den modernaste, men fin.
Vi såg gula plastpåsar knutna överallt och undrade om det var någon form av påskpynt. Till och med uppe i träden satt de.


Kom fram till ett litet torg och där var det torghandel med 3 stånd....vi  köpte med oss lite grönsaker.


Fina pelargoner hade de på balkongen, skulle gärna ta med en hem.


Det tog inte många minuter att promenera runt i byn, sen var det dags att börja köra mot norr igen.


Vi åker förbi vinrankorna som nu har börjat grönska så smått.
Fortsättning följer....


5 kommentarer:

 1. Berit verkar vara ett ständigt problem, vår gör likadant.
  Ha det gott i värmen, och kör försiktigt.
  Kram 😎😎

  SvaraRadera
 2. Jag tycker ni har mer tur än otur på er tur i Spanien. I så små trevliga byar skulle jag också ha trivts.

  SvaraRadera
 3. Maggan, hur kan du navigera så tokigt i Spanien......du kan ju den kuststräckan utan och innan, du behöver ingen "Berith" efter den kusten......Kram till er båda!☔️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja nog känner jag till sträckan ...kanske därför jag sitter med handarbete och inte har koll... Ingemar vill ju gärna ha en rosa rand att följa och den följer han slaviskt....tills jag upptäcker att vi är på fel väg.

   Radera
 4. Krångel med GPSen känner vi alla nog till. Varför går det inte att bli av med dessa buggar som leder till genvägar där det kanske t o m är stört omöjligt att komma fram med en stor husbil. Men hoppas att fortsättningen går bra!

  SvaraRadera