söndag 8 april 2018

I väntan på färjan.....

....tänkte vi passa på och ta oss en titt på Pisa och det berömda tornet. På vägen in till Pisa från ställplatsen i Marina di Pisa, ca 12 km, hamnade mitt i ett cykellopp, med vakter och poliser i korsningarna.


Vi följer skyltarna, som visade en husbil och ev parkering. Vi hamnade till slut en bra bit utanför stan och fick vända, hittade till slut en parkering efter en gata en bit ifrån stadsmuren, men nära den föråldrade akvedukten och en fin parkanläggning strax intill.


När vi hade lagt i pengar för parkeringen, märkte vi att det var gratis att stå där på söndagar 😁
Nu hade vi kunnat stå här till på tisdag om vi ville.


Vi följer muren, som påminner oss om Visby, tills vi hittar en infart till den gamla staden.


Kommer efter ett bra tag fram till det lutande tornet....och nog lutade det, enligt vad man kan läsa sig till, så lutar det numera "bara" 3,9 m mot tidigare 4,38 m.Vi hade åkt tidigt för att det inte skulle vara så mycket folk.....men det var visst fler, som tänkt som vi.Kö var det in, men vi hade aldrig tanken på att gå dit upp på toppen. Alldeles för mycket trappsteg....sen ska man ju ner igen....och dessutom så "lutar" det ju.Vi avundas inte dem som tagit sig upp.... hela 55 m över marken och det är bara 40 pers åt gången, som får ta sig upp. Men utsikten därifrån är nog magnifik.


De var duktiga förr på utsmyckning....men så tog det 199 år för att få tornet färdigt....trots lutningen, som blev redan från början pga att marken bestod av gyttja sand och lera. Ni har väl hört sagan om Romulus och Remus och varghonan ? En staty av dessa tre finns här också....Roms kännemärke.Efter att ha gått runt ett tag....jag med värkande ben och rygg, började vi gå tillbaka genom de trånga gatorna till bilen. Här fanns massor av stånd med souvenirer och en massa annat krimskrams.Det var längre till bilen än vad vi hade trott och nu kom vi fram till ett nytt torg den här gången med loppissaker.
En ståtlig tupp....hade passat i Påsk. 😀

Många fina gamla hus.Vi såg ett turisttåg, men det blev inget åka av och inte heller med hästdroskorna, som fanns på flera ställen.


Nej... det var bara att fortsätta leta oss fram till den plats där vi hade ställt bilen. Efter denna långpromenad i Pisa var vi kaffesugna och eftersom jag igår hade bakat i Omnia ugnen så blev det bullar till kaffet.Sedan blev det vidare färd till färjeplatsen. Där var vi in på hamnkontoret och fick biljetter utskrivna....jag hade ju beställt via internet. Nu kom vi, som tur var tidigt, till parkering N 43 33 23 E 10 18 15 där man kan övernatta....för nu är här fullt med husbilar och lastbilar. 😏I morgon är vi på Korsika om allt går som det ska.
Idag har vi haft +21 och sol...inget vi klagar på. 


4 kommentarer:

 1. Härlig läsning. God natt o önskan om en lugn o fin överfart.

  SvaraRadera
 2. Härlig sommardag ni fick med den temperaturen och solen!

  SvaraRadera
 3. Jag skulle inte heller ha gått upp i det lutande tornet...

  SvaraRadera
 4. Tornet har jag vandrat upp i . Då lutade det väldigt mycket, men det måste vara 49 år sen den promenaden. Det kändes som om man drogs utåt när jag gick där. Men efter mig och andra fick man stabilisera bottenplatten för en del år sen. Pisa är en fin stad. Kul att återse med era bilder.

  SvaraRadera