onsdag 11 april 2018

Dåligt väder på Korsika

Efter den jobbiga vägen från Bastia över bergen, tyckte vi att vi behövde lite vila, så vi stannade 2 nätter här på Bussaglia Plage. Det är jobbigt för den som ska köra, att ha uppmärksamhet både på vägen och mötande bilar och bussar. Utsikten och den vackra naturen fick han se på bilderna senare.


Vi tog en kort promenad, när det inte regnade för mycket, ner mot stranden, som här bestod av små, små stenar. Restaurangbyggnaderna höll de på att fixa efter vinterns framgång.


Ingemar kollar fåglar, men har bekymmer, för han hade glömt sin fågelbok hemma.


Bredvid oss ligger en stor stock och här brinner det hela tiden, speciellt i stubben, som finns kvar. Så fort det blåser, blossar elden i stubben upp. Det kommer nog att ta ett bra tag innan stock och stubbe har eldats upp.


Framåt kvällen mojnade vinden och det slutade att regna. Vi fick senare sällskap av en fransk husbil.


Idag på morgonen visade sig solen en liten stund.


Vi hade bestämt oss för att fortsätta en liten bit till även om prognosen för vädret såg dålig ut.


Regnet hängde tungt i luften när vi gav oss iväg från Bussaglia plage. Krokigt fram till byn Porto.


Man märker knappt att det går uppåt, men när jag tittar ner ser jag stranden vi stått på....synd att det inte är badväder. 😏


Först var bergen röda och nu är de grå.


Tidvis är det väldigt grönt och lummigt där vägen går fram.


Vi mötte cyklister, som måste ha haft uppförsbacke hela tiden, sen fanns det de som ville gå. Sommartid finns här fina vandringsleder.


Vi beundrar de som har byggt vägarna här på ön. Vi har sett hur de reparerar broarna och vägarna, där det är stup rakt ner. De har också gjort kurvorna bredare, så det är inga problem att mötas. Ibland har de sprängt sig genom berget och då kan det bli så här.


Utsikten är fantastisk och jag är den som får njuta av den.....Ingemar måste hålla ögonen på vägen.


Lösgående djur har vi ofta sett och den här gången möter vi getterna, som klättrar upp för branterna och några kor som betar.Idag blev det bara ca 50 km på krokiga vägar. Sen kom regnet och tvingade oss att leta parkering. Vi hamnade på en parkeringsplats bredvid Casinot i Sagone. 😁
Här stannar vi för natten och hoppas på att det blir bättre väder i morgon. Vi vill ju gärna uppleva lite mer av naturen och då i bättre väder....men det kommer tyvärr inte förrän på fredag.
N42 06 50 E 08 41 59 Bara +16 idag och regnet öser ner. Första ordentliga regnväder sedan vi åkte hemifrån, för en månad sedan.
Ha det gott!!

8 kommentarer:

 1. Missa inte les calanches, superfint! Synd att vädret är så dåligt. Hoppas ni stannar ett tag så att ni får uppleva den soliga Korsika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har precis åkt där, men då det är dåligt väder så blir bilderna därefter.

   Radera
 2. Vad vackert! Skulle gärna besöka Korsika. Kanske inte att tänka på med en 8.4 m husbil.. vägarna ser väldigt smala och krokiga ut.. Tack för titten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kör stora bussar så 8,4 m är nog inga problem, men det får vara en bra förare och hastigheten är ibland knappt 30 km/tim.

   Radera
 3. Minst sagt en häftig natur. Det serr lite småkyligt ut...

  SvaraRadera
 4. Verkar vara en fantastisk ö som bjuder på skiftande natur. Men vägarna är nog lite nervkittlande för en stor bil tror jag. Kör försiktigt!

  SvaraRadera
 5. Vackert och en härlig natur och tänk hur härligt det hade varit med sol och lite mer värme. Håll er kvar på ön tills den kommer.
  Kramkram

  SvaraRadera
 6. Lite kringelikrokigt, men vackert. Helt i vår smak!

  SvaraRadera