söndag 1 april 2018

El Pinet och isblomman

Det har inte funnits tid till uppdatering av bloggen ....men här kommer den..... några dagar sent.
Långfredagen 30 mars.
Sov gott utan något som störde, men vaknade med hosta....hoppas det bara är tillfälligt. 
I dag är det mycket folk på stranden. I Sverige är långfredagen och röd dag, men här i Spanien är nästan alla affärer öppna....mataffärer och chinabutiker, även större shoppingcentra, men kanske är många lediga ändå, för restaurangen är full och husägarna (husen efter stranden) har kommit....det verkar som om många är lediga ändå. 


Vi passade på att sola lite innan det blev en promenad efter stranden.


Att känna på vattnet hör ju till när man är här. Skönt för mina svullna fötter med ett kylande bad, men inte så kallt som jag hade trott. Faktiskt var det några, som vågade sig i vattnet, för ett dopp.Det står vid infarten att det är förbjudet att campa här, men polisen åker förbi flera gånger och de verkar acceptera att vi är här ändå. 


Vi åker tillbaka till Torrevieja och inväntar dotterns ankomst. Tyvärr så blir de senare än vi trodde så vi väntar till nästa dag innan vi ses. 
Började lördagen med en promenad till Consum för lite inköp till kvällens grillning. Vi gick förbi den här "Limmon" 😀
Jag har aldrig åkt i en sådan bil, men skulle gärna vilja göra det. Tänk att sitta där inne och smutta på ett glas Champagne eller en go drink 😋🍹


Med fulla ryggsäckar gick vi hem till bilen igen. Kom förbi hörnet med de rosa blommorna. 
Det  är en Isörtsväxtart, som först beskrevs av Carl von Linné, men det vetenskapliga namnet är Carpobrotus acinaciformis och ingår i släktet middagsblommor. Namnet är så krångligt så vi kallar den numera bara Isblomman.


Tillbaka i bilen smakade vi på Påskbrödet vi köpt. Närmast påminner det vårt vetebröd, men vad ägget (som var kokt) hade med brödet att göra vet jag inte.  Gott smakade det i alla fall, med kaffe till.


Fortsättning följer....

God fortsättning på Påskhelgen.

1 kommentar: