torsdag 29 mars 2018

Påskväder

Vi är fortfarande kvar i Torrevieja, men vi passar på att göra lite utflykter, tills Tina (dottern) med alla barnen anländer för Påskfirande. 
Det är även dags för tömning av tankarna och det gör vi på ställplatsen i St Pola. N38 12 30 W00 34 27 för 4€ inkl vatten. 
Efter det blev det en natt nere vid havet och El Pinet N38 08 58 W00 37 50 


Ingemar fick se att vi hade en fripassagerare med oss. Visst ser den rolig ut med sitt "ansikte", för att skrämma inkräktare antar vi, men oss skrämde den inte. 😀 Någon som vet vad det är? Kanske en fjäril av något slag....den ser ut att ha vingar.


Påsk ja! Jag har letat efter lite påskpynt, eftersom jag lyckats glömma allt hemma.... men inte någonstans har jag hittat något. Kanske de inte firar Påsken här i Spanien på samma vis som vi gör hemma, med påskdukar, dun och kycklingar mm. 
Garn är billigt här nere och nu har jag, för första gången sedan 1970 talet, virkat ett par dukar.


En på bordet och.....


en över diskhon, det får duga som Påskpynt. 😀

Affärer finns det gott om och ett besök i Zenias stora shoppingcentrum tömde plånboken på en del av sedlarna. Primark var en billig affär och mycket roligt att köpa till barnen fanns där.


Jag har letat efter en blomsterhandel och i St Pola, lite norr om ställplatsen, hittade vi en. Här var det verkligen ordning och reda på plantorna. Hittade lite av vad jag sökte innan vi drog vidare.


Kör genom Santa Pola och tycker det här huset ser ut som om det var byggt med Legobitar.


Kommer ut på den lilla smala vägen efter kusten. Här är det 30 km som gäller.


Det är skärtorsdag och många spanjorer verkar ha ledigt, för nu fylls stränderna av solbadare och fiskare, många har med skyddande tält.


Vi hittar en plats, som vi tyckte passade bra. Här passade vi på att äta och njuta av utsikten.


En Silkeshäger strosade runt på stranden.


Även Styltlöpare får Ingemar syn på.


Och inte bara en utan flera. Tyvärr har han glömt sin fågelbok hemma, men han känner ju igen fåglarna sedan tidigare år.


Det dröjde inte länge innan vi fick se polisbilarna komma på sin runda. Med block och penna besökte de husbilarna, som stod en bit ifrån oss. Om det var böter eller inte får vi gissa oss till.
Vi valde att återvända till El Pinet för en natt till. Här verkar det som att vi får stå ifred, dessutom blåser det ju inte lika mycket här...en fördel.
Så här ser det kommande vädret ut 3 veckor framåt. För de som är kvar på den spanska östsidan, kan det vara riktigt gott väder. 


I morgon återvänder vi till Dream Hills för att träffa barn och barnbarn, samt barnbarnsbarnen Lily och Roxy (5 och 4,5 år) innan vi styr mot norr igen.önskar vi er alla,
hemma eller på resa.


13 kommentarer:

 1. Härligt väder nere i södern!

  Glad Påsk

  SvaraRadera
 2. Vilka fina dukar har du mönster till löparen!!!
  //Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag virkade en mormorsruta och sedan minskade jag för varje färgs början. Det brukar gå bra att förstora via Ipad eller telefon för att se maskorna.

   Radera
  2. Tack för det svaret då vet jag Ha en fortsatt trevlig resa till värmen
   Lisbeth

   Radera
 3. Glad Påsk tll er. Det blev fint påskpynt med de trevliga dukarna.
  Betr polisens raider runt husbilarna betyder det tydligen att de första gången skriver upp reg.nr och om man sedan står kvar en eller två dygn (varierar på olika platser)till blir det böter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skulle tro att det var det polisen gjorde därför for vi snabbt därifrån...haha.

   Radera
 4. Du är duktig med virknålen Maggan, det räcker bra med de fina dukarna du gjorde.
  Njut och ha det bra i solen.
  Glad Påsk Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja visst är det konstigt att här inte finns påskpynt när de har julpynt. Men de firar inte påsken som vi för här är öppet i affärerna på långfredagen.

   Radera
 5. Den där fläckiga saken (fjärilen?) var ju riktigt vacker! En riktigt fin påsk önskar vi er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var "fjärilen" speciell har försökt söka på vad det kan vara, kanske en nattfjäril av något slag. Tack önskar er en fin Påskhelg också.

   Radera
 6. Tackaar, vi önskar detsamma, Glad Påsk!

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga vårbilder, njut! ���� Glad Påsk ����

  SvaraRadera