lördag 17 mars 2018

Vi missar sevärdheter


Vid middagstid var vi klara med besöket på Palais Idéal du Facteur Cheval. Vi fortsätter söder ut och nu har jag siktat in oss på Pont d´Arc, men om vi hinner dit innan regnet det är  frågan.
Det är väldigt vackert efter den mindre vägen ner mot Valence. Till vänster om oss ser vi alperna vid Grenoble.


Den här växten, som vi har hemma i krukor, är snarare en riktig parasit här nere. Murgrönan!! den kan kväva ett träd och då kan det se ut som här. Trädet kämpar för att nå ljuset.


Vi passerar många floder och det är inte alla jag kan namnet på. Visst finns det en namnskylt vid bron, men det går så fort att jag hinner varken se eller komma ihåg något namn.


Vi passerar förbi Valance och kommer så småningom in på väg D104 mot Privas. Än så länge har vi tur med vädret.


Skulle tanka vid en affär till priset 1.365€/L men det gick inte att få någon diesel ur den apparaten, så vi fick fortsätta.


Skulpturer efter vägen.
Nu har regnet kommit ifatt oss eller är det vi som kommit ifatt regnet kanske. 😀 Vid koll av vädret så ska det nu bli sämre, så vi väljer en ny ställplats för natten i St Alban Auriolles och nu öser regnet ner. Vi blir själva på den här gratisplatsen med VA. 
N 44 ° 25'39 ", E 4 ° 18'10" 
Regn hela natten och även när vi skulle över bron som var smal, men vi kunde köra över den utan problem, behövde inte ens dra in backspeglarna.


Eftersom det regnar så avstår vi från den vackra vägen över Pont d´ Arc och även grottan Aven de Marzal, som är efter samma väg. Tur i oturen var att den inte öppnar förrän till påsken. Där hade vi fått se skelettet efter bl annat Grottbjörnen, som sägs varit 3.50 m lång och 2.40 m hög och vägt ca 600kg.

Bilderna lånade från internet.


     
Vi fick istället fortsätta mot Ales. Överallt sprutar regnvattnet ur murarna och i dikena är det full fart, översvämning på åkrarna vittnar om att här har det regnat.


Nu skulle vi försöka tanka på Intermaché, där det brukar vara billigare diesel. Det var ordentligt trångt, vi fick vika in backspeglarna för att komma till och att komma åt pumpen var inte lätt. Ingemar testade i stället pumpen på andra sidan,  då visade det sig att inte heller här fanns någon diesel. 😡 När vi skulle försöka köra därifrån råkade vårt nedsänkta fotsteg ta i en betongkant, som vi inte såg, och det kraschade till ordentligt. Ingemar har lagat det en gång tidigare, när vi hade åkte på de Albanska vägarna, nu har han lite sommarjobb när vi kommer hem. 😀


Vi fortsatte och efter någon mil hittade vi en bemannad mack där de tog 1.385€/L.
Vårblommorna har kommit igång.


Fick syn på ett ovanligt ekipage, han trampar fram sitt "fordon" och får lite draghjälp av sin hund. 😀


Kommer till slut fram till en ställplats i Portiragnes Plage den första som vi inte stått gratis på. 
Lågsäsong 5€ i övrigt 8€
N 43 ° 16'28 ", E 3 ° 21'06"


Här behövde vi inte längre stå ensamma....vi blev till slut 10 bilar....mest fransmän och en och annan från något annat land. Temperaturen har ibland orkat upptill +15 men så kommer regnet och då sjunker det fort ner till +10 
Nu pausar vi några dagar och njuter av sol, vin(d) och hav.

6 kommentarer:

 1. Det är ju tur man kan titta på sevärdheter via nätet :) Tack för inspirationen ni ger via er blogg. Jag återkommer :)

  SvaraRadera
 2. Portiragnes och hela området däromkring är väldigt trevligt. Varför inte se om ni kan ta en tur med det Lilla Gula Tåget som avgår från Villefranche de Conflent https://husbilkorsotvars.wordpress.com/2016/06/26/7545/

  SvaraRadera
 3. Tur ni inte fick möte blå bron...

  SvaraRadera
 4. En trevlig, men regnig resa ... men nu hittar ni nog snart lite mer värme :)

  SvaraRadera
 5. Otur med regn och fotsteg men ni får se mycket annat trevligt.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Margaretha och tack för din trevliga blogg som jag nu gärna följer då vi också ska ut med vår nästan nyinköpta husbil och resa ut i Europa med start i mitten av april. Jag undrar så hur du gör med dina fina kartbilder? Det är precis så jag vill göra sen men inte lyckats hitta något bra system. Har du en fysisk karta som du markerar i och sen fotograferar?
  Önskar er fortsatt god tur och välkommen in till oss wiklundshusbilsliv.blogspot.com

  SvaraRadera