tisdag 13 mars 2018

Växlande väder i Frankrike

Det blev en lugn natt i Niffer. Vi tog det lugnt på morgonen. Ingemar försökte få igång vår TV. Inga kanaler hittas. Kollar alla kablar och antennuttag, utan resultat. Blir nog problem för honom om han inte kan kolla på TV. 😕
Till att börja med hade vi fint väder, men det kom att ändra på sig flera gånger under dagen.


Vi fortsatte söder ut men stannade till  på Lidl för lite inköp, vi hade lyckats glömma både senap och ketchup hemma och även en del annat.😕Jag hade ju plockat ur allt, som kunde frysa, när vi skulle vara hemma över vintern.
Sen var det dags att uppsöka en bankomat. Då är GPS-en bra att ha, bara att slå in och man får veta hur långt det är till närmaste bankomat eller Lidl.


Vi hade turen att hitta en parkering med fin utsikt.....broar åt båda håll. Under tiden, som Ingemar hämtade pengar, kollade jag på fiskarna om de fick något napp.


 Kändes bra att ha plockat ut lite kontanter...det är inte alla affärer som tar kort, tyvärr.
Det är inte alltid jag och GPSen är överens om vilken väg vi ska åka. Här tyckte jag att vi skulle välja den röda vägen, men den ville välja den blå...alltså åkte vi den blå vägen.


Jaha då kan det bli så här.... Småvägar!! Visserligen gillar vi småvägar, men inte idag...och inte när regnet börjar komma.


Till och från fick vi skurar och där emellan kunde vi se solen. Vi blev ordentligt nerstänkta av lastbilarna vi mötte. När vi fick se att det mörknade i horisonten önskade Ingemar, att det skulle komma en rejäl skur, så bilen blev lite renare.


Söder om Poligny kom så det efterlängtade regnet, rena skyfallet och dessutom haglade det. 
Den naturliga biltvätten utan borstar 😁 men så är det nog första gången vi önskat oss skyfall för att slippa tvätta bilen.


Lika fort som det kom lika fort var det över. Vi har inte passerat många rödljus, men här i den typiska lilla franska byn fanns ett. Naturligtvis var det ett mindre vägbygge som var orsaken. Har ni tänkt på att de flesta hus i Frankrike består av sten....en tråkig färg. Ibland kan det vara putsat utan på men fortfarande grå/brunt. Tacka vet jag våra röda hus med vita knutar...typiskt svenskt eller? 😀


Nästa plats för övernattning var i Bourg-en-Bresse 
N46 12 23 E05 14 29 gratis med VA, men vatten fanns inget, den kranen var demolerad. 
Ett plus för Frankrike....de har massor av gratis ställplatser och oftast med VA. Många gånger ganska centralt lagda.


Den här gången blev det ca 300 km, som vi körde.
Temperaturen har varit varierande mellan +12,14 gr på natten ca +8
Innan vi åkte hemifrån hade vi skaffat en Första klassens reseguid, om Frankrike, nu ska vi ta och läsa på lite och se om vi hittar något intressant att se/titta på....man kan ju inte bara sitta i bilen hela tiden.
  


2 kommentarer:

  1. Ni kommer säkert hitta en hel del intressant att titta på. Hoppas ni får sol och fint i morgon!

    SvaraRadera
  2. Ingemar får använda datorn för att titta på tv. Nu ser vi fram med spänning på vad ni hittar.

    SvaraRadera