måndag 26 mars 2018

50 års kalas och besök hos bobilsvänner


Spanien lyser gult! 
Vi står vid ett grönområde fullt av Mimosa träd/buskar.  


Någon som vet vad det här är för sorts blomma? Den har stora bladrosetter och många små blommor som bildar en stor lysande gul blomma.


På fredagsmorgonen var det dags att gratta sonen, som fyller 50 år. Presenten han fick var en grundkurs i timring. Under en vecka i början av juni ska han lära sig att timra och kanske blir det så småningom en bastu i deras sommarstuga.
Givetvis blev det ett frukostbord med Cava (vi är ju i Spanien 😀) jordgubbar, apelsiner, äggröra, skinka bröd och en massa annat gott. Frukosten kunde vi ta med upp på en av balkongerna och inta i solen. Lite blåst får man stå ut med. 😀 Bara att sitta ute, i lä och sol, kändes härligt och dessutom med familjen. Det är inte var dag vi kan njuta så här.


Lite senare var det dags att kolla tempen i polen..... tyvärr bara +14...... så något bad blev det inte.


På kvällen grillade vi, och entrecote skivorna var ordentligt stora, vi hade också 2 st fläskfiléer och 4 stora kycklingbröst, allt marinerade vi själva. Till det hade vi grillade grönsaker. 


Grillmästare fick födelsedagsbarnet själv vara tillsammans med Ingemar. Det blev supergott!!


På kvällen lärde vi dem spela Norsk Yatzi eller 10 000 som det också kallas. Ett tärningsspel som man kan vara många att spela. 


Vi har bra parkering ....nära huset och i ett lugnt område. 


På fredagen tog vi en promenad, till affärerna i området. Vi går förbi många hus/gårdar med citronträd och en med ett träd med frukter, som såg ut som fikon, men om det är det är jag inte säker på.


Inte bara gula träd omkring oss även på marken blommar det i gult. Dessa liknar vår Brokkrage, som jag brukar odla själv.


På vår promenad går vi förbi många hus, som är till salu. De flesta är bra skötta, men det här huset, visserligen inte till salu, men heller inte välskött. Här behövs en upprensning....så tråkigt när de inte sköter om sina hus.


På lördagen skulle vi besöka marknaden, men där höll både vi och alla stånden på att blåsa bort, ca 20/sm var det som mest. Plastpåsar och annat skräp flög i luften.  Det blev inga stora inköp istället åkte vi ner till stranden, som var folktom.....av naturliga skäl. 😀


På lördagens eftermiddag åkte vi och besökte våra norska bobilsvänner. Vi träffades första gången för 2 år sedan nere i Marbella och har hållit kontakten via FB. De meddelade att de stod på klippan i Torrevieja och naturligtvis åkte vi dit. Så jätteroligt att ses igen och så mycket vi hade att prata om .....så timmarna bara flög iväg. 
Tack Reidun och Jonny för ett jättetrevligt möte den här gången lite längre än en kvart. 😁


Vädret har bjudit på sol men också regnskurar och en ordentlig vind och mellan +16 till +22 grader. Nu väntas ett par dagar med upp till ca +26 grader och det ser vi fram emot.
På onsdag ska Ingemar till tandläkaren och efter det vet vi när vi kan börja åka mot Korsika och Sardinien, som ju är vårt egentliga resmål den här gången.
Så vi hörs!

7 kommentarer:

 1. Så fint ni har det trots blåsten. Trädet med frukter är en Japansk mispel. Frukterna kommer bli gula. Det är de här nu. Kanske är det en mimosabuske på övre bilden, men de flesta gula buskar av den typen i Spanien är något slag av Acasia, Racosperma. Mimosaär en "rör mig ej-blomma" vars blad går ihop när man nuddar den. Ha dé fortsatt bra på resan.

  SvaraRadera
 2. Korsika och Sardinien är jag riktigt nyfiken på! Kommer så klart följa med och se hur det fungerar med husbil där.

  SvaraRadera
 3. Gratulerar födelsedagsbarnet. 50 år och ser ut som en pojke!
  Bra gener eller skötsam livsföring?

  Med vänlig hälsning Jocke..

  SvaraRadera
 4. Det är en succulent med dom gröna bladen som nästan ser ut som en utslagen kronärtskocka som blommar så där. Min såg ut som en gul julgran, jag har kort på den någonstans. Har du provat att ta kort med appen du har i din telefon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men den kunde inte hitta något. Ja jag tror också det är en typ succulent, har hittat bilder men inget namn ännu. Oftast väljs de för bladverket och inte blomman, men jag tyckte blomman var lite speciell.

   Radera
 5. Mysigt ser ni då ut att ha det tillsammans med familj och vänner. Låter härligt med +26grader, runt 30 graders skillnad mellan oss.
  Kram

  SvaraRadera