fredag 9 mars 2018

Till Tyskland

Allt klaffar inte, när man tycker att man tänkt på allt. I måndags upptäckte jag att det saknades en vecka av min blodtrycksmedicin. Ner till vårdcentralen för att skriva i en ny beställning av recept. Det brukar ta 3 dagar, sen finns receptet inne på apoteket. I onsdags när vi var in så fanns inget recept, alltså ingen medicin heller. Kollade på "Mitt apoteks app", men där fanns fortfarande inget recept. Jag ringde idag på morgonen och de lovade fixa det och kl 10.00 kunde jag hämta ut min medicin och vi kunde äntligen börja vår resa.
Mulet och snö i luften....så skönt att få ge sig iväg....nu är jag trött på vintern....mars då ska det vara vår i luften.


Väglaget är ok, men vinter i skogen hela vägen och ännu sämre var det på Hallandsåsen, med dimma och snörök. Alla vill om och ibland låg de tre lastbilar i bredd....förstår inte varför de ska ha så bråttom. Vi tar det i alla fall lugnt.


I Helsingborg var det också snö och vi var som vanligt bjudna på mat hos Ingemars syster. 


Där träffade vi även Ingemars bror och svägerska. Margareth vet att vi älskar rökt lax och den var som vanligt otroligt god. Så fin lax kan vi inte få tag på hemma.


Till efterrätt hade hon bakat en underbar Jordgubbsstubbe....man fick nästan lite sommarkänsla, dessutom hade vi en överbliven prinsesstårta, från kalaset igår, med oss. Massor av kalorier..... men jag bantar inte på kalas 😁


Vid 17.15 var vi vid färjan till Helsingör......nu känns det som den riktiga resan har börjat. Den här gången funkar vår brobizz.


Väl över i Danmark kör vi vidare mot nästa färja. Även i Danmark är det snö och det är första gången jag sett snö i Danmark. Lika grått som i Skåne också.


Resan genom Danmark flöt på bra trots att vi kom i rusningstid då alla var på väg hem efter jobbet. Vi kör på nästa färja vid 19.45 och efter 45 min lugn överfart är vi i Tyskland. 
Nu har det blivit mörkt och jag hade hittat en parkering nära Heligehafen där vi skulle stanna. Nu blev det inte så för dels lutade det ganska mycket och det luktade "koskit" så där ville vi inte stå. Bara att hitta en ny ställplats i CamperContact.
Efter ytterligare 10 minuters resa stannade vi i Oldenburg in Holstein på en mindre ställplats.  


Efter lite kvällsmat känns det skönt att få krypa ner och sova.


9 kommentarer:

 1. Ett grått äventyr har börjat, men det övergår nog snart i sol. Trevligt att träffa släkten och dessutom få äta gott!

  SvaraRadera
 2. Trevligt att få vara iväg mot nya äventyr. Mars - vårmånaden har ju fått lite fnatt, så jag hoppas verkligen ni får det riktigt härligt

  SvaraRadera
 3. Nu ska det bli kul att följa. Oj så mycket gott ni fick i Helsingborg.

  SvaraRadera
 4. Önskar er en trevlig resa och att ni får möta våren

  SvaraRadera
 5. Roligt att läsa om er resa, med fina bilder.

  SvaraRadera
 6. Trevlig resa och håll avstånd till alla andra!

  SvaraRadera
 7. Snart möter ni den riktiga Våren.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Skönt att komma iväg i några veckor. Kör förståndigt och håll avstånden! Väntar på spänning vad ni skall tycka om Korsika och Sardinien. Här i Portugal har vi bara regn och åter regn. I nästa vecka drar i norrut i Portugal. Kram till er båda!

  SvaraRadera
 9. Husbilen Helgetisdag, 13 mars, 2018

  Trots vinterväder är det alltid roligt att vara på rull. Kör förståndigt!

  SvaraRadera