måndag 12 mars 2018

Vi besöker Fulda

Vaknade till fågelkvitter och solljus. Vi har inte så bråttom längre, att komma söder ut, känner att vi redan har kommit ner mot varmare trakter. Så idag tänkte vi röra på våra stela ben......man blir faktiskt rätt stel i kroppen av att sitta länge i bilen.


Fulda är en stad i östra Hessen nära Bayern. Vi har inte stannat här tidigare, men nu ska vi ta en kort promenad till själva innerstaden med slott och kyrka. Genom staden rinner även floden Fulda


Katedralen i Fulda är sevärd, en imponerande vacker och stor byggnad. Känd för sin enorma orgel, vi gick aldrig in, då vi kom precis under mässan.


Istället tog vi en sväng förbi Michaelskirche från 800-talet. Utanför såg vi vårens första krokus...hela gräsmattan var full av de gul-lysande blommorna.


Man fick inte fota inne,men jag lånade en bild från internet.

Von Verum - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30108852

Promenaden gick vidare mot slottet och slottsparken.
Här är nog väldigt vackert lite längre fram på våren, då alla blommorna har kommit upp.


Även här var gräsmattorna fulla av Krokus.


Som tur var fanns fortfarande bänkar kvar, för en kort vila. Det kändes både i benen och ryggen att jag är otränad, så det blev bara en kort promenad idag.


På vägen tillbaka till husbilen fick vi syn på ett riktigt vårtecken....en koltrast, som samlade små kvistar och löv till sitt bo. Hon var svår att fånga på bild....ville inte att vi skulle se vad hon höll på med. 😀


Vi återvände till husbilen och efter lite fika var det dags att rulla ut på autobahn igen. Ganska lugnt efter vägen, men när vi närmade oss Freiburg började det stocka till sig igen.


Vi hade flera gånger reagerat på att många kör så fort, både bilar och motorcyklar, de kommer i en hastighet på mellan 150-200km/tim. Det måste ju hända många olyckor på de här vägarna, med de hastigheterna, tänkte vi. Och det hade det gjort!!
Det går inte alltid snabbare att komma fram för att man trampar gasen i botten. 😕


Ingemar tar det lugnt, sällan över 85 km/tim och det är jag glad för. Vi närmade oss gränsen till Frankrike och på den franska sidan hade vi en lugn plats vid kanalen, som vi stått på tidigare, de koordinaterna ställde vi in. Som tidigare hade GPS-en svårt att ta oss rätt väg. Den väljer en mindre väg på andra sidan floden, men där får vi inte köra över.


Vi kör istället in i Niffer och genom villakvarteren för att sedan ta vänster och kommer fram till parkeringen
  N47 42 36 E07 30 14 


Här fanns tidigare både toalett och vatten, men nu är det stängt pga förstörelse. Varför kan man inte låta bli att göra sönder saker och sen lämna sopor, där de inte ska vara? Nu hade vi tomma tankar, så vi hade inga problem och vatten kan vi få någon annan stans. Här sover vi lugnt inatt.


Nu har vi avverkat 1470 km sedan vi for hemifrån.


På kvällen kom det en regnskur, men i morgon får vi nog uppehåll.....hoppas vi.

5 kommentarer:

 1. Det märks att våren är på väg uppåt

  SvaraRadera
 2. Husbilen Helgetisdag, 13 mars, 2018

  Härligt att få se att krokusen redan kommit upp!

  SvaraRadera
 3. Kul att ni är på rull igen! Alltid lika trevligt att följa med! Vi ligger still i la herradura som vanligt och tycker det är skönt, även om vädret inte varit sig likt i år!

  SvaraRadera
 4. Roligt att se krokusarna blomma. Tråkigt att folket i allmänhet ska köra så rasandes fort. Jag reagerar varje dag, när jag bara går ett par km till och från jobbet. Ha det gott.

  SvaraRadera
 5. Ni möter våren lite tidigare. Härligt!

  SvaraRadera