onsdag 14 mars 2018

Våren på väg i Frankrike

Ställplatsen i Bourg-en-Bresse är en större parkering. Här fanns avlopp, men inget vatten, synd att alla ska förstöra de här anläggningarna....men ligger de nära stan och centrum så får man kanske räkna med det. 
Vi vaknade av ett smattrande på taket....regn!! 
Vi tar det lugnt och dricker 11 kaffet innan vi ger oss iväg. Fortfarande bara +4 på morgonen och Ingemar fick leta fram mössan.


Letade upp en ställplats med vatten, efter vår resväg mot Lyon. Vi börjar bli vana igen av att vår GPS vill ta genvägar (som ibland inte finns). Nu tyckte den nog att vi kunde flyga över järnvägen, för det blev närmare. Bara att backa och vända för att hitta den rätta vägen. I byn Balan hittade vi både gratis vatten och tömning, samt en lugn plats för övernattning, men vi skulle ju vidare. 


Passerar förbi Vienne och floden RhôneNu börjar det bli grönare ju längre söder ut vi kommer.


Även korna tycks gilla att vara ute i det gröna. När vi stannar för fika, så hör vi koltrasten sjunga och även en del andra vårfåglar.


Genom Le Péage de Roussillon går vägen genom hela centrum, men som tur är så är den enkelriktad. 😀


Nu börjar även en del andra vårblommor dyka upp, som här i rondellen, där blommade både Forsythian och Påskliljorna.


I andra rondeller finns det konstverk.


Nu har vi ställt in GPS en på något intressant. Hauterives Palais Cheval....någon som varit där?


För att komma dit har vi vikit av från N7 som vi åkt på från Vienne. Nu bär det av uppåt på krokiga och branta vägar. Fick syn på den här inhägnaden, som var full av vad jag skulle kalla för skräp, men det skulle säkert föreställa något. Figurerna klädda i papperslappar av olika format och färger. Även staketet var klätt i detta. skulle kanske föreställa ett konstverk? 😁


Till slut kom vi upp på platån och där mötte vi solen.


Först visade GPSen oss till campingen, men vi visste att det skulle finnas en ställplats också. Fortsatte förbi campingen och runt hörnet och där var den. Bommen var öppen och någon avgift behövde vi inte lägga. Den tas annars ut genom bankkort med Visa eller MasterCard.


Nu blev det först lite mat i form av kokt lax med ris (till Ingemar) och blomkål (till mig), samt dillsås av créame fraiche och dill och en sallad. Kaffet efter maten intog vi i solen....och det var första gången på länge vi suttit ute och fikat, kanske inte sedan förra våren..... sommaren är inte inräknad.


Vägsträckan idag blev inte så lång bara 140 km.
Vädret började med regn, men slutade i sol.....kan det bli bättre? 😀
Vad vi ska titta på får ni se en annan dag.

Smiling Sun Emoticon

5 kommentarer:

 1. Fortsatt trevlig resa !
  Rigmor o Håkan

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt när solen tittar fram. Allt blir så mycket finare då! Trevligt se forsythia och påskliljor.

  SvaraRadera
 3. Lyon är en "väder delare", söder om den råder medelhavsklimat. Om jag var ni skulle jag vända västerut mot Bordeaux, då kusten kring Sete är i stort sett förstörd. (åtminstone under högsäsong)
  Häls. Jocke

  SvaraRadera
 4. Ni har hunnit en bra bit på väg mot värmen! ��
  Härlig vårblomning!
  Ha en fortsatt bra resa.

  SvaraRadera