torsdag 1 mars 2018

Husbilen fixad

Vintern håller sitt grepp om oss. Vi läser och ser på TV, vilken kaos det är i trafiken både i Norrland och på Östkusten. Själva har vi blivit förskonade från snökaos. 


Ingemar tar sina promenader, på doktorns order. Ibland blir det in mot stan och ibland ut på landet. Vi har fina cykelbanor/gångvägar, så han slipper gå i trafiken.


Vi har haft problem med bodelsdörren på husbilen, det har inte gått att låsa dörren och den övre bygeln, som låset greppar om, lossnade och ramlade in i dörren. Kylan har gjort att han inte har kunnat fixa dörren, men som tur var fick han i går låna ett större garage, så nu kunde han stå inomhus. Trots kylan var han tvungen att innan gå upp på taket för att borsta bort snön från husbilen, innan han körde iväg.


Till hjälp fick han mågen Kurre, som var hemma några veckor innan han ska tillbaka till huset i Spanien. De plockade isär dörren, skruvade ihop byglarna, där skruvarna hade lossnat, smorde upp låsen ordentligt. Efter ca 3 timmars  jobb går det nu att stänga och låsa dörren igen. 


Nu väntar packning och städning av husbilen innan vi kan starta vår resa mot Korsika och Sardinien. Hoppas nu bara att våren kommer både där nere och här hemma. 
Det är inte bara här i Sverige vi har snö och kallt, kollar man väderkartorna så är det kallt och regnigt ända ner i Spanien. Frankrike och England har också fått snö och kyla. 
Nu går vi in i Mars månad och för många är det början på våren.... åtminstone söder ut.

7 kommentarer:

 1. Bra att ha ordning på dörren inför långresan. Men vad snö ni har!

  SvaraRadera
 2. Härliga vinterbilder men förstår att ni längtar efter vår när man ska ut på rull!

  SvaraRadera
 3. Det är ljusa och fina dagar men ack så iskalla! Vi får hoppas på väderomslag snart.

  SvaraRadera
 4. Så härliga foton och skönt att det ordnat sig med dörren. Härligt när det är dags att packa för resa! Ha dé riktigt bra!

  SvaraRadera
 5. Vilka vinterbilder! Och vilken härlig resa ni kommer få! :)

  SvaraRadera
 6. Vilken tur ni hade att dörrlåset gick sönder på hemmaplan. Problem med bodelsdörren är olustigt, vårt problem förra året med dörren var att den inte gick att öppna inifrån. Än så länge har inte låg- och högtrycken blivit stabila. Det tycks i år snöa på helt nya platser. Lycka till på resan.

  SvaraRadera
 7. Bra med en händig karl :) När vi hade vår Knaus fick vi byta bodelsdörren 4 ggr !! till slut blev vi så less så vi bytte till Carthagon :) Ha det gott. Kram

  SvaraRadera