lördag 24 februari 2018

En vinterdag

I torsdags kom sonen och undrade om vi varit ut och kollat stugan något sedan snön kom. Måste erkänna att det hade vi inte....så det var nog dags för ett besök innan vi ger oss av på resa. 
Ingemar ville hellre kolla på OS, så jag Tomas och Noel åkte iväg. Noel underhöll oss med sång och spel innan han somnade på vägen dit ut.


Nu är det verkligen vackert ute, med all snö. Bara vägar, men sista biten blev det fin vinterväg.


Väl framme var det dags att ta fram skyffeln för att skotta oss in.


Vi kunde mäta djupet till 38 cm, det låter inte mycket, men var helt tillräckligt. Säkert hade det varit mer, men snön hade nog sjunkit ihop en del också.
Djurspår såg vi lite här och där och att Rådjuren söker mat syntes också. De hade hittat våra ställen där vi hade tippat gräs mm. Där emot såg vi inga Älgspår. Och nu finns det små barnspår lite överallt 😁


Som tur var hade vi pulkan med till Noel och det passade ju bra, när det blev lite av en rodelbana som Tomas grävt.

Snötyngda granar fick oss att minnas när Tomas var barn och vi åkte skidor här ute i skogen. Tyvärr så finns inga skidor kvar så någon skidåkning lär det inte bli mer....och numera brukar vi ju tillbringa vintern utomlands.


Det är inte bara i stugan vi kunde åka pulka, det gick lika bra hemma på gården. Vi har ju en backe ner mot sjön och i den har barnen åkt både skidor, T-fat och pulka, under åren som vi haft både dagbarn och fosterbarn. Bra med egna backar 😀


I helgen ska det bli kallt och vi ska även få se solen. Idag är det -7 och 🌞
Skickar en vinterhälsning till alla, som tillbringar sin tid på varmare breddgrader. Snart ger även vi oss iväg. 


5 kommentarer:

 1. Man skulle kunna tro att ni bor i Riksgränsen, så mycket snö!

  SvaraRadera
 2. Ojoj, så mycket snö....både i stugan och hemma. Här nere är det också lite svalt, och nu skall vi få massor med regn. Vi stänger till Casan på fredag och drar oss mot Portugal oc hoppas på bättre väder där. Kram och hälsa!

  SvaraRadera
 3. Usch så mycket snö. Gillar inte snö. Fryser bara jag ser bilderna :D

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen inte vinter och snö och längtar som en tok efter sol och värme.

  SvaraRadera
 5. Oj,så vackert! Härligt med orörd vit snö. Så kul för barnbarnet att få tumla runt i snön. Pulka kan vara kul både för stor och liten.

  SvaraRadera