lördag 3 februari 2018

Snö, ny kran, mattor och fåglar.

Jaha nu har vi vinter igen 😀 I förrgår snöade det "lapphanskar" och i morse hade det kommit ännu mer. Både jag och Ingemar kom ut på en skottningsrunda runt huset. Nu var det ju -6 gr så det var lätt snö och vi behövde inte ta i så värst mycket, men härligt var det även om det kändes i ryggen....ovana som vi är vid sådana rörelser . 😁


Problem har vi haft i husbilen med vattenläckor av olika slag som Ingemar har fixat. Nu hade vi problem i tvättstugan med en läckande kran. Det har droppat till och från under minst ett år och nu hade vi tröttnat på den. Ny kran inköptes och sedan var det bara att försöka få dit den. Alla kranar är alltid svåra att få dit pga att vårt hus är snart 40 år och alla kopplingar och slangar stämmer inte överens med dagens kranar.


För att få dit den nya kranen så var han tvungen att krypa in under tvättbänken och numera är han inte lika smidig, som när han jobbade och kröp i båtarna. Åldern tar ut sin rätt. 😅


Så till slut så satt den på plats och nu ska det väl vara torrt under bänken.
Själv har jag kommit igång med mina mattor.  Nu har jag tömt Ingemars garderob på alla gamla jeans. Sprättat bort fickor och klippt dem i långa smala remsor, som sedan sytts ihop till nystan.


Skräpigt blir det och ett tidsödande jobb, men det blir tåliga och fina mattor av jeanstyg.


Det här blir min tredje matta sedan i höstas. Blir det varp kvar så kanske det blir en till innan sommaren.


Kylan håller i sig och mer snö kan det bli.....februari verkar vara den riktiga vintermånaden här i södra Sverige.
I trädet och under det, var det fullt av fåglar i morse. Ingemar fick syn på en Steglits bland alla Gråsiskor och det är inte så vanligt att den övervintrar här. Med den här konstiga vintern så kanske den chansade, i onsdags fick man ju vårkänslor. 😀 I natt (tredje natten) kom det mera snö, men så mycket snö som de fått i Norrland och mellersta Sverige det har vi inte, som tur är. 
Förstår om det är många som väntar på våren nu och vill ta ut sina husbilar, vår bil är inte helt insnöad, så det skulle nog funka, men Ingemar måste fixa låset i dörren, som gått sönder, innan vi kan ge oss ut på vägarna igen.


Ha det gott och kör försiktigt ni som är ute på vägarna i husbil.

12 kommentarer:

 1. Ni har vinter och massa snö fina bilder.
  Håller med om att detta att ligga under bilen eller meka med något hemma är inte lika lätt nu som förr. Under bilen går inte alls jag mår bara dåligt. Förr var det inget som sa ifrån

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är så är Ingemar smidigare än mig, åtminstone när det gäller sådana här saker.

   Radera
 2. Det känns befriande på något sätt, att vi har en delvis vit och kall vinter. Nu fungerar naturen igen, tänker jag. Tänk vad vi kommer att glädjas över våren sedan när den kommer och snön smälter-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, jag föredrar snön framför slasket. Sen blir det så mycket ljusare och då blir man på gott humör....och får arbetslust hihi.

   Radera
 3. Alltid något när man har hus. Snö kan vi vara utan.
  Kram 😎😎

  SvaraRadera
 4. Vist är det så. Men ska vi vara hemma under vintermånaderna då får det gärna vara vitt på backen ����

  SvaraRadera
 5. Oj det ramlade ner rejält hos er. Hos oss finns bara ett tunt snötäcke som ligger över gräset.
  Kul att du visar vad du väver. Fint med en jeansmatta. Är det kypert? Nu blir det kli i mina vävfingrar hahaha
  Kramkram

  SvaraRadera
 6. Oj ni har fått en del snö hos er. Här hat vi ett tunt täcke över gräset. I morse var det isbana på vägarna i vårat område, säkert bra sparkföre om man haft en sådan.
  Kul att du visar vad du väver. Ser riktigt fint ut med en jeansmatta. Är det kypert? Får lite kli i vävfingrarna hihihi.
  Trevlig helg Kramkram

  SvaraRadera
 7. Vilka stora snöflingor! Skönt att ha vävstolen uppe och kunna väva när det är sånt väder. Jag vävde en massa trasmattor på slutet av 80-talet, så de räcker mitt liv ut och förmodligen nästa generations också.

  SvaraRadera
 8. Oj vad mycket snö! Här har det oxå snöat idag, fast på tvären ... ;) Vattenläckor är inte kul, oavsett var de är.

  SvaraRadera
 9. Visst är det en märklig vinter! Här sopade man cykelbanorna rena från grus för en dryg vecka sedan. Nu har man både plogat och grusat igen

  SvaraRadera
 10. Så bra att ni fick ordning på droppandet och så flitig du är med mattvävning! Vi har haft massor med gråsiskor här i vinter, men ingen steglits i år - det hade vi förra året :)

  SvaraRadera