lördag 10 februari 2018

Barnvakter och randiga bullar.

Då har en ny vecka gått mot sitt slut och fort har det gått. Från i tisdags har vi varit barnvakter åt våra små barnbarn. Förkylningar går för fullt och oftast drabbar det barn under tre år. Själva har vi klarat oss bra, kanske för att vi tagit influensasprutan.

Nu har vi ju äntligen fått lite vinter även om det inte är mer än någon dm snö, så har det varit några kalla dagar och nätter med minusgrader. Däremot har vi inte sett solen så mycket. Skymtade den en morgon bakom dimman.


När barnbarnen är här så ska de ju lekas med och den här gången var det farfar, som byggde tåg med Noel. Noel är nu snart 3 år och gillar vår gamla tågbana, som hans pappa hade när han var liten. Sån tur att vi inte gjort oss av med alla leksaker.


På torsdagen kom Noels mormor och morfar från Lerum och hämtade honom. Så nu får han några dagar med mormor och morfar också. 
Samma dag åkte vi och hämtade, yngste sonens lilla Mindy 1,5 år. De bor en timma bort och därför så ses vi inte lika ofta. Nu ville vi umgås lite med henne också. Man måste ju passa på för om några veckor drar vi iväg söder ut under ett par månader.
Mindy leker och roar sig själv .....än så länge. 😀


Fast även nu fick farfar rycka in och leka en stund. Där hon bor har de knappt någon snö, så då var det kul med lite pulkaåkning.


På fredagen kom Matte med familj, det var dags för klippning av både pappa och barn. Med sig hade de nybakta kanelbullar. 


Och inte vilka bullar som helst, nej de här var rosa och gröna. 😃 Matte gillar att färga både mat och bulldeg, Liam och Stella hade varit med och bakat och goda var de. 😀
Jag fixade deras hår men glömde fota....typiskt!!Idag lördag kom Peter med familj, de skulle testa skidbacken. Två av barnen hade aldrig stått på skidor så det var premiär för dem. De passade på att byta ut Mindy mot lillebror Toddy, så Mindy också fick testa på skidåkning. 
Sol hade de först lovat idag, men den lyste bara med sin frånvaro. Lyste gjorde det där emot om lille Toddy, trots att han var ordentligt förkyld.


Nu har vi haft många dagars småbarnsmys och det känns att man inte är så van vid det längre, men så roligt och mysigt det är med de små.
Roligt också att kunna ställa upp när de små är sjuka och mamma och pappa behövs på sina jobb.
Nu har OS börjat och då är Ingemar upptagen med TV-tittandet. Jag gillar inte sport, så jag får väl återgå till min vävstol och stickning. 😁
Men tummarna håller jag för att det ska gå bra för våra svenska deltagare....och ett guld har ju redan Kalla med hem.


4 kommentarer:

 1. Dom bullarna ser lite giftiga ut men de var nog goda.

  SvaraRadera
 2. Läcker bild på solen över sjön och fin uggle-klänning som Mindy hade på sig. Hahaha känner igen det där med att färga bullar, vi brukade få färga sockerkaka, ser ganska giftigt ut men smakar bra ändå.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Måste fråga igen, var det kypert i jeansmattan du väver?
  Kram

  SvaraRadera