onsdag 14 februari 2018

Reseplanering till Korsika och Sardinien

I går blev det ett impulsköp. Jag skulle bara ha en Årsplan för 2018, det är så bra att ha alla födelsedagar mm på ett enda papper. 
Tittade runt lite i bokhandeln och fastnade på Första klass guideböcker
Eftersom vi ska ner till Italien, så köpte jag med mig den hem.Väl hemma visade det sig att vi redan hade Italiens reseguide. 
Ingemar skulle ändå ta en promenad in till stan, så då fick han ta med boken och byta den och nu blev det i stället Frankrike för dit ska vi ju också. Reseguiden kostade 399 kr och 315kr på internet.


Ja det vill säga vi ska ju mot Italien och vidare till franska Korsika och Sardinien (Italien). Det ska bli så spännande att se helt nya platser, visserligen är det vår och kanske inte badväder precis. Öarna är ju kända för sina fina badvikar speciellt Sardinien. Nu kommer väl temperaturen att ligga på 18-20 gr i April och kanske mer och det räcker för oss, sen får vi väl se om vattnet har blivit något varmare än +16 gr. 
 Dags att läsa på lite om Frankrike också, där finns säkert massor av intressant att se. 


Nu när vintern är här blir också längtan efter att ge sig iväg ganska stor. Eftersom vi tänkt åka i början på mars, så är vi osäkra på vilken väg vi ska ta. Närmast är ju den över Füssen och mot Bolzano, men då kan det kanske fortfarande vara mycket snö där i Alperna. Någon som åkt den vägen i mars? Åker man motorvägen så är det nog ok, men vi vill inte gärna göra det, även om det tar längre tid. Och tid har vi ju gott om. 
Det blir vädret som får bestämma....som vanligt och vi har däck för M/S (modd och snö) samt Autosock.
Våra 45 dagar kommer inte att räcka så det får bli en extra försäkring på ca 1 månad.


I Google Maps kan man också få ställplatser.
Så här ser Googles förslag på resväg ut.

Tidsmässigt inte så stor skillnad, men vi kommer ju inte att åka allt på en gång, det kommer att bli många stopp/övernattningar på vägen ner. Och tittar man noga på första kartan så är det många vägarbeten som kan sinka en hel del. Vi får väl se om några veckor hur vädret är och vilken väg vi kommer att välja.

Trevlig Valentin och Alla hjärtans dag önskar vi er alla.9 kommentarer:

 1. Härligt att det drar ihop sig igen, till en ny resa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli kul att få ge sig ut på vägarna igen.

   Radera
 2. Ska bli så himla kul att följa er på den resan, vi är ju som vanligt i Spanien och Portugal. Just nu är vi i Fuengirola, på Hästgården, samma ställe som vi träffade er och tycke uppstod...
  Alltid kul att planera men som den här resans ordspråk lyder DET BLIR SOM DET BLIR - så är det alltid. Vi håller kontakten..
  Och- Hästgården, jättemånga svenskar, trevligt, inte så många hästar men många får + att det finns bastu här.. kanske inte som förr men fortfarande jättetrevligt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att läsa även dina reseberättelser 😀 Är det samma ägare som tidigare på hästgården? Oj har de kostat på bastu.....inte illa. Ja det ska bli spännande att se något nytt. Spaniens kustland kan vi ju och Portugals också. Vi lär nog möta en del svenskar på väg hem när vi drar söder ut. 😀

   Radera
 3. Härligt! Korsika och Sardinien blev våra favoriter under vår Europa-resa. Underbara öar! Får vi välja så tycker vi nog att Korsika är snäppet ännu härligare än Sardinien, men båda öarna är ju fantastiska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli spännande att få utforska öarna.

   Radera
 4. Hej,
  Skall göra samma resa fast i juni, skall bli spännande och följa er.
  Hälsningar Per-Åke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas kunna berätta om både bra och sämre saker, men mest det positiva så klart. Det ska verkligen bli intressant att besöka dessa öar. Ni har ju också valt en bra tid då det inte är så mycket turister. Trevlig resa.

   Radera
 5. Ska bli roligt att följa er - Korsika är en favorit! För ett par år sedan åkte vi till Toscana, lämnade Sverige i slutet på mars. Vi åkte ert alternativ två runt Alperna på väg ner. Det var minusgrader och iskalla vindar ända ned till Medelhavet. I Toscana hade vi sedan varmt i solen på dagarna och svalt på nätterna (svenskt majväder typ). Vi åkte Bolzano-vägen upp sedan. Då var det väldigt vackert i Alperna för det var full vårblom. Jag tror det är alper mellan Lyon och Turin så ni måste nog köra ända ned mot Nice för att komma runt. Men vem vet - har ni tur kommer våren tidigt!

  SvaraRadera