måndag 19 februari 2018

Februariväder

Ja nu har vi februariväder... dvs vinter och snö. Och visst är det vackert ute med alla snötyngda träd, men inte vill vi ha mer snö nu, när det bara är några veckor kvar tills vi hoppas kunna åka iväg med husbilen. 
För två år sedan bytte vi tak och då blev det ett halvblankt tegel. Det gör nu att vi inte behöver skotta taket....nej nu rasar det av med dunder och brak. Jag trodde först det var flygplan i luften, men det visade sig vara snön, som det mullrade när den rasade ner mot balkongen för vidare färd ner i rabatten. Det är nog första gången, som vi varit med om detta. Tidigare när det har varit mycket snö har de fått gå upp och skotta ner snön.
Även på husbilen lägger sig snön och Ingemar försöker hålla den så fri från snö som det bara går. Fåglarna letar mat och de har inte så lätt att komma åt den, med all snö. Nu sitter de i träden och väntar på att Ingemar skottar under trädet för att underlätta för dem att hitta det som faller ner på marken. 😁Undrar hur det ska gå för dem när vi inte är hemma och kan fylla på matskålarna. Bara att hoppas att våren kommer snabbt och sopar bort snön.


Sorkhögarna växer under snön och det kommer säkert inte att vara någon trevlig syn, när vi kommer hem till våren...de är inga efterlängtade besök precis.
Trevliga besök har vi däremot haft under veckan som gått. Barnbarnen från Sjötofta var här en sväng och i slutet på mars får vi ett nytt litet barnbarnsbarn....så spännande  😍 men det barnet får vi se först när vi är hemma igen i maj.Igår fick vi trevligt besök nr 2 av Susanne med familj. Det har varit lite problem med att hitta tid för en träff pga sjukdom mm men nu äntligen fick vi till det. Flickorna har vuxit upp och blivit stora tjejer och lillebror kommer inte långt efter. Det är på barnen vi ser att vi blir äldre....även om vi själva inte tycker det 😀 Barnvakt har vi varit till Noel i helgen och nu leker han inte bara i lekrummet ...nej nu ska han vara där vi är ....här gäller det att inte kliva på de små bilarna.Veckorna går fort nu och vi (jag) hoppas vi ska kunna åka runt den 9 mars. Det beror på om vi får till bodels-dörrens lås, som nu inte funkar alls. Bäst vore om vi kom iväg då så vi kan köra helgen genom Tyskland då långtradarna står stilla.
Kanske dags att se över vilka kläder vi ska ha med, för naturligtvis hoppas vi på sol och värme och kanske ett dopp i Medelhavet också. 😁

6 kommentarer:

 1. oj så ordningsam Noel är :)

  SvaraRadera
 2. Väldig mycket vinter ni har. Men ni ser ut att ha trevligt iallafall

  SvaraRadera
 3. Ett vackert fågelträd var det i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Tycker det är fint med snön då allt blir ljusare. Fast att skotta och hålla efter är tungt. Hoppas att ni hinner få ordning på låset snart.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder, men nu längtar jag efter lite mer vår! Trevligt med besök :)

  SvaraRadera