söndag 11 mars 2018

Genom halva Tyskland

Det var mörkt när vi till slut hittade ställplatsen i Oldenburg 
N54 17 48 E10 52 58. 
Duggregnade en del på kvällen. Vi blev inte helt ensamma. På morgonen kunde vi se lite mer hur det såg ut. En riktigt stor grusplan med massor av p-platser även för handikappade, skulle tro att där kanske var någon form av marknadsplats. 


Vaknade tidigt till en gråmulen dag, men lite varmare än hemma. Nattens temperatur var visserligen på -2,  men det steg snabbt till + 6. Värmaren hade gått hela natten.


Vi fortsatte ner genom Tyskland och det blir Autobahn för hela slanten....vi vill ju ner till lite varmare väder. Stannar till för en fika och får syn på mannen i shorts och barfota!!....han tycktes inte frysa, där han letade efter något användbart i soporna.


På nästa rastställe fick vi syn på den här hemmagjorda "husbilen" bodelen fastbunden med spännband. 😀


Inte mycket att se när man kör motorvägar, men solens försök att ta sig genom molnen, gladde oss en stund och än så länge var det torra vägbanor och lite trafik.


Vi har i alla fall sluppit ifrån snön.


Böljande landskap, men inget vårbruk ännu.


Så helt plötsligt strax efter Hildesheim mot Göttingen blev det tvärstopp och nu fick vi ta oss fram i snigelfart. Det visade sig sedan, efter nästan 1 timma, att vägen var avstängd för vägarbeten en ganska lång sträcka. Nu skulle 3 filer bli 1 fil....och alla ville komma fram först.


Vid avfarten till Seesen kunde vi ta en mindre väg, in genom små byar i ett antal mil innan vi kunde gå på Autobahn igen...men strax innan Göttingen var det dags igen. Så småningom kom vi ut på Autobahn igen och kunde fortsätta vår resa. Vädret har blivit bättre och vi har kunnat plocka bort vinterjackor, men än får långbyxorna vara på ett tag till.


Eftersom det nu tog längre tid än vad vi räknat med, fick jag leta upp en annan nattplats och den här gången hamnade vi på ställplats i Fulda.
Här fanns både el, tömning och vatten mot avg.
Parkering måndag till lördag 5 € söndag fritt, åtminstone under vintertiden.


Stora och bra platser och nära till centrum. 
Dit in tar vi oss i morgon.


Temperaturen under natten har nu blivit  +6 och under dagen har den stigit till hela +14 det är bra för då går det inte åt så mycket gasol. 


4 kommentarer:

 1. Köerna är inte roliga att hamna i. Vi har nu 3 plus kl 22,22 här i Helsingborg

  SvaraRadera
 2. Skönt hänga undan vinterjackorna. Fulda är en trevlig gammal stad. För har jag övernattat några gånger om än inte på ställplatser.

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni kunde köra ifrån snön och risken för halka.

  SvaraRadera
 4. Husbilen Helgetisdag, 13 mars, 2018

  Jag brukar säga vid resa genom Tyskland, efter två dagar kan vi ta på oss shortsen men detta gäller nog inte nu på vårvintern!

  SvaraRadera