torsdag 5 april 2018

Tunnlar och åter tunnlar

Strålande sol idag, men det var en kylig natt och vi hade ingen värme på, så det var bara +12 inne. Värmen kom på och frukosten intogs, sedan var vi klara för avfärd igen. Känns som om vi bara åker och åker.


Åker gör traktorn på åkern också, nu är det vår det märks. 
Vi behöver proviantera och hittar en ganska nyöppnad Lidl. Det var nog den modernaste Lidl vi varit inne i. Jättestor grönsaks och fruktavdelning för att inte tala om hyllorna med viner. Tänk om vi ändå hade dessa hyllor hemma i Sverige.


Sedan var det dags att tanka....bäst att passa på i Frankrike, vi vet ju inte vad priset är i Italien. Här ligger diesel på ca 1,349 till 1,450 € det är de priser vi sett.


Vi har inte börjat åka motorvägarna ännu och landskapet vi åker genom, består mest av vinodlingar. Tror nästan att var enda liten gård har en plätt med spaljerade vinrankor.


Frankrike har många ställplatser och oftast finns det gratis VA. En ny sådan plats hittade vi och givetvis passade vi på att tömma. Intill oss stod en liten husbil från 1998 (märke okänt) och nu fick vi visa vår hjälpsamhet. Det visade sig att familjen, 2 vuxna och 2 barn, var långväga ifrån, mycket längre än vi.....de var från Uruguay i Sydamerika! 😯
De var ute på en 5 månaders husbilsfärd genom Europa. Han hade ingen slang för att fylla vatten med, så han fick låna vår. Nu var de på väg till Marocko igen för där var det billigare än i övriga Europa tyckte han.


Grabben fick hjälpa pappa med att trycka på vattenknappen.


Det blev ytterligare några mil på DN7 innan vi tröttnade på alla småbyar och rondeller och körde upp på motorvägen. Nu kanske vi kunde öka farten.


Problemet var vid betalstationerna...för småbilar satt biljetten för långt ner och för lastbilarna satt den för högt upp... för oss i husbil. Varför kan de inte ha en någonstans mitt emellan?


Nu får vi ibland....när inget staket är emellan...en fantastisk utsikt mot havet.


Det vill säga när det inte är en tunnel.....och det är det många när jag räknat till 40 st, så slutade jag att räkna.


Vi passerar de stora städerna Cannes och Nice och när vi närmade oss Monaco så försvann vägarna på GPSen, men återkom lite längre fram....som tur var. 😀Då lämnar vi Frankrike för den här gången...åtminstone tills vi kör ombord på färjan till Korsika.


Vi har haft en strålande sol hela dagen och en temperatur på ca +17gr


Vid femtiden tyckte vi det var dags att stanna för natten och det är nu första gången vi står på en betald ställplats, nu i Marina de Andora för 15 € med VA, dusch och "ståtoa".


Så här har vi åkt idag och det blev ca 300 km med och utan motorväg.


I morgon fortsätter vi till Livorno, nu ska vi kolla färjepriser och vädret.
Ha de gott!

5 kommentarer:

 1. Så fint ni har det på resan med vacker utsikt. När det inte är tunnlar, jag vet det är sååå trist., Ni kanske hinner med ett stopp vid Cinque Terre, de 5 byarna, innan ni kommer fram till Livorno.
  Blir intressant och läsa vad ni hittar för biljetter osv.
  Kramkram

  SvaraRadera
 2. Menar du att ni betalade 13,49 till 14,50 euro per liter.Vilket betyder 140 kr litern.Hua det var dyrt.
  HaDe Hasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha kommatecknet på fel ställe....det är ändrat nu Hasse :D

   Radera
 3. Så spännande att träffa på en husbil från en helt annan världsdel och ännu bättre att kunna hjälpa till lite grand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltid lika trevligt att träffa husbilsåkare från andra kontinenter. Förra gången var i Portugal då vi träffade en familj med 4 barn på långsemester i en husvagn och de var från Australien.

   Radera