fredag 20 april 2018

Fåglar och Tharros, en antik stad


Vaknar till en ny dag med sol, men något blåsig. Enligt väderrapporten så ska det bli regn fram på eftermiddagen. Vi börjar med en tur på stranden. Den består inte bara av småsten, på sidorna finns lite lava-klippor, som används av fiskare.


Vi har ännu inte varit till några grottor, kanske för att de flesta bör man åka båt till. 


Vi får lite sällskap av ett par husbilar från Schweiz, men det är inte många husbilar vi ser till. 


Vägen fortsätter förbi restaurangerna och vi tar den vägen även om den ser dålig ut på sina ställen.  På sidan lyser lila blommor och naturen påminner lite om Öland.


Det blir ordentligt skumpigt och ingen väg vi kan rekommendera, men vi fortsätter.


Plötsligt stannar Ingemar och får upp kikaren....han hade fått syn på en Tornfalk. Inte lätt att zooma och fota....men jag fick en bild när den kliar sig, innan den lyfte och flög bort.


Inne i buskarna fick han också syn på en Hämpling, men samma här de är snabba i sina rörelser så bilden blev suddig...eller så beror det på att fotografen inte kan hålla kameran stilla. 😏


Efter en mycket skakig tur kom vi till slut ut på asfalterad väg igen. Nu hade vi siktet inställt på den antika staden Tharros i södra änden på Sinis halvön. 
På flera ställen har vi blivit tillfrågade om att köpa ost, men alltid avböjt. Nu sålde de ost på parkeringen och Ingemar fick med sig smakprov till mig. Det blev en typisk Sardinsk ost, ganska lagrad och med mycket smak, för 12€/ 7 hg.


Det kom en rejäl regnskur precis när vi kom, vilket gjorde att vi fick vänta en timma i bilen, innan vi kunde gå iväg....klädda i stövlar och paraply för säkerhets skull.


På torget hittar vi den 2:a av landets äldsta kyrkor San Giovanni di Sinis från 600-talet. Därifrån var det en bra bit att gå för att komma till Tharros, men vi behövde ju motion så det var bara att traska på, vi ska upp till tornet i mitten av bilden.


Inträdet för oss pensionärer var 4 €/pers. 


Badhus hade de oftast flera stycken och här var resterna av en av dem. Tharros var en viktig stad, men övergavs runt 1070 talet och nu byggde man istället upp staden Oristano.


Vi har besökt många utgrävningar av gamla bostäder, den här imponerade tyvärr inte speciellt på oss.


Resterna 2 kolonner,var det enda som var kvar efter en kyrka. I bakgrunden börjar ovädret, som skulle komma, att torna upp sig och himlen började bli svart.


De hade rejäla gatstenar på den tiden. Strax innan vi hade sett allt började det regna och vi fick användning av våra paraplyer.


Det blev för mig en "långpromenad" på ca 3 km och det kändes i ryggen, men skam den som ger sig.
Blommor finns det gott om och vallmon lyser röd.....


....och ett helt fält av vita Isblommor.


Det var den dagen, nu ska vi leta ställplats i regnet. CamperContact är till stor hjälp. Trots regn så är det +18 gr men i morgon ska solen skina igen.

6 kommentarer:

 1. Många goa bilder, men hemma i Aneby har vi 23 grader varmt.

  SvaraRadera
 2. Här har vi oxå fin väder idag. I morgon skall jag plantera lökar (gladiolus). Kram o kör förståndigt!

  SvaraRadera
 3. Ingemar är duktig på fåglar trots att boken blev kvar hemma. Vilken häftig himmel såå mörk, mot de vita kolonnerna.
  Igår hade vi hela +26grader, idag är det lite svalt i vinden +17gr. Än är inte värmen här för att stanna.
  Kramkram

  SvaraRadera
 4. Ni har väl inte kört förbi Vackra Bosa???
  Har skickat PM under Diskussioner i HBKforum.
  Njut av härliga Sardinien!
  Julian av Amstel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Julian men tyvärr missade vi den och är nu på väg upp efter östsidan. Vem vet kanske det blir fler gånger vi besöker ön.

   Radera
 5. Fina blommor efter promenadvägen! Bra bild på kliande fågeln!

  SvaraRadera