torsdag 19 april 2018

Mot Sardinien

Klockan 9 på måndagsmorgonen var vi på plats och kunde hämta ut våra biljetter till Sardinien. Ingen trängsel på färjan ....vi var endast 4 personbilar, en mindre lastbil och så vi.


Samtidigt lämnar även den stora "lyxbåten" hamnen. Kan undra vilka som var ägare där? Vi såg bara män ombord.


När vi lämnar Bonifacio, får vi se grottan som finns i berget. Dit kan man bara komma båtvägen. 


Vi får också se hur husen klättrar på yttersta kanten, fantastiskt hur de kunde och kan bygga. Pilarna visar Kungens trappa, som jag tog mig ner och upp för. 
Det blev en ordentlig träningsvärk efter den promenaden. 😊


Överfarten gick jättebra och vi kunde sitta ute och njuta av  solen. Hamnen i St Teresa är inte stor.Vi kör efter kusten och har ställt in "Berit" på en ställplats. Kusten är inte lika vacker som på Korsika, men vägen är riktigt bra.Vi hittar parkeringen, några skyltar visar att det är förbjudet att campa, men vi ska ju bara parkera för natten. 😀


Polisen kom förbi och de brydde sig inte om oss....kanske för att det är tidigt på säsongen. Ute vid restaurangerna har de börjat att fixa inför badsäsongen.


Vi tog en kort promenad till stranden och här finns ingen sandstrand....nej hela stranden bestod av små, små stenar....några slank ner i fickan och får följa med hem....som souvenirer. 😁


Dagen därpå fortsatte vi mot Sassari och nu blev det motorväg....men vilken dålig motorväg sen... det var så mycket hålor och dålig asfalt, så vi trodde bilen skulle skaka sönder.Efter ca 30 km var vi ordentligt trötta på motorvägen och svängde av mot Pozzomagiore där jag sett att det skulle finnas tömning och vatten. Stannar och äter, samt passade på att duscha, när vi nu kunde fylla på vatten. Med tömd toa och vattenfyllda tankar for vi vidare. 
Vägen är mycket bättre än motorvägen och vi åker genom ett vackert landskap, som påminner om Portugal, med stenekar och korkekar och massor av vackra blommor.


Har man åkt på Korsikas vägar, utan räcken, då blir man glad när man ser sådana här räcken, som finns vid alla kurvor och branter här på Sardinien.


Nu kan även Ingemar njuta av utsikten och den vackra naturen. Jag med kameran i handen, som jag ibland glömmer bort.


När man kommer in i byarna så kan det bli trångt...mycket småbilar parkerade överallt.


Fortfarande finns den gemensamma brunnen, som oftast fanns på torget, kvar i byarna. Här hämtade man förr sitt dricksvatten och jag tror att man fortfarande kan dricka det här.Vin produceras i alla länder här nere och Sardinien är inget undantag. Vi ser inga jättestora odlingar, som i Frankrike och Italien, mera som för eget bruk. Nu äntligen får vi se grönskande vinstockar.


Vi gillar ju fricamping och även andra natten hittar vi en sådan, nära en strand. N39 53 50 E 08 35 21 Tyvärr så var inga restauranger öppna här heller och vi fick hela parkeringen för oss själva. Stranden här består av stenar stora som risgryn ungefär. Det ser ganska brant ut och vågorna slår kraftigt in....blir inget bad här.


På kvällen kunde vi njuta av en fin solnedgång....även här blir vi själva.


Sträckan mellan parkering Stintino och Fricamp är ca 125 km


Vädret har varit helt perfekt sol och +20 grader.6 kommentarer:

 1. Kungens trappa ser lite otäck ut från havet. Bra gjort att gå den Maggan.
  Då var ni på Sardinien, blir kul att få hänga med er dit också. Bra för Ingemar att han kan få se lite på utsikten också nu när era vägar blivit bättre.
  Många många år sedan var vi och spelade golf på Is Molas, söder om Cagliari. Vi gjorde även ett eftermiddagsbesök in till Cagliari.
  Idag har vi haft +20gr och vi har suttit ute och fått rödfärg på den annars vita kroppen hihihi
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi har också haft 20 grader idag. Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Härligt vackra bilder o lika varmt här idag! :-)

  Ha det gott....

  SvaraRadera
 4. Igenkänning på dessa bilder! Vackert!

  SvaraRadera
 5. Såg ut som en perfekt dag! Sol och vackra vyer!

  SvaraRadera