måndag 18 mars 2013

Vi gör Cadiz


Fredag den 15 mars

Fortfarande soligt och i dag är det Solveigs födelsedag. Eftersom de är på golfbanan hela dagen passar vi på att åka till Cadiz. Vid Rio Guadalere ligger El Puerto de Santa Maria där Bruno och Solveig bor på hotell Los Jandalos.


Många och långa broar förbinder de två städerna.



Vi närmar oss Cadiz




Kör den långa strandtarmen ut mot själva staden, som lär vara Europas äldsta stad, ut mot centrum och genom porten. År 1812 var Cadiz en kort tid Spaniens huvudstad.



Rätt som det var blev det kullerstens gator och alléer.



Vi kunde inte parkera någonstans då det som vanligt var fullt av småbilar överallt. Små smala gränder såg vi och hade gärna tagit en promenad i dem.



Vägen går runt udden som Cadiz ligger på och vi kunde se fina parker med stora och antagligen mycket gamla träd.



Och roligt formklippta buskar.



Cadiz störta sevärdhet är Catedral Nuevo som ersätter en äldre kyrkobyggnad. Dess kupol är av gult kakel och är en av Spanien största kyrkor. Även här var det omöjligt att hitta en parkering så vi kunde bara beskåda verket från bilen framruta.



Åter igen en smal gata efter strandpromenaden.



Vi for tillbaka till gatan där vi stått i natt och kommer att stå ett par nätter till. Så här fina blommor växer det utanför husbilsdörren.



På kvällen när de andra kom från golfbanan testade vi hotellets spaanläggning. Där fanns bubbel-pool  vanlig pool, speciella duschar med varmt och kallt vatten, bastu, massage mm. Några kort blev inte tagna men det var skönt med bad och vi kände oss väldigt rena efteråt.  J

2 kommentarer:

  1. Nu har kartan tagits fram igen, så vi vet vart ni är hahaha
    Visst är det synd när man inte kan ställa ifrån sig bilen. Men så blir det ibland.
    Här hemma har det snöat 10cm i natt och mer kommer det, så njut och ha det fortsatt bra.
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Har hört så mycket om Cadiz. Att det skall vara en väldigt fin stad. Otur att ni inte fick någon parkering så ni kunde trava runt lite. Härligt med en spadtag. Det är också väldigt rogivande och man känner sig som en ny människa. Nu kanske all sand från Afrika är som bortblåst. Är det inte ett speciellt klimat i det där området också med varma zoner och speciell växtlighet? Ha det så gott. Kram 3 M

    SvaraRadera