onsdag 13 mars 2013

Mot färjan och Europa


I natt har regnet vräkt ner och det har varit dåligt med sömn. Vid middagstid gjorde vi oss klara för avfärd. Färjeläget ligger ca 5 mil NO om Tanger. Vattnet forsar ner för vägen så det är nog tur att vi ger oss iväg.Vi kör snabbaste vägen upp mot motorvägen. Trots alt regnande så är folk ute och går och i rondellerna är det rena kaoset.


Väl framme vid tullstationen och färjeläget skulle vi ha stämplar, men vi var för tidiga, så vi fick vänta till kl 15. Då passade vi på att äta. Fick så stämplarna och rullade vidare ca 800m till nästa ställe, där vi åter skulle visa biljetterna. Så blev det ett långt stopp för att en tredje gång plocka fram pappret på bilen, som vi hade skrivit på när vi köpte biljetterna.Ny lång väntan och klockan började närma sig 16.30. Sakta rullade vi fram för att sedan tillsammans med några personbilar bli scannade. Det var helt nytt för oss. En stor lastbil med utrustning och en lång "arm"  körde längs bilarna, vi var tvugna att gå ur och vänta tills det hela var över.. Så äntligen fick vi åka ytterligare någon km för att så småningom hitta nr 7 där vi skulle vänta, någon färja fanns inte inne och när kompisen pratade med vakterna visade det sig att färjan hade inte kommit in ännu. 
Nu bad de oss att flytta till nr 6 och 17.30 ser vi en färjan komma in, men det var inte vår. Efter ytterligare en timmes väntan så ÄNTLIGEN 18.30 ser vi vår båt Balearia runda piren.


14 kommentarer:

 1. Krångligt att ta sig därifrån. Var det lika krångligt att komma in i landet?
  Ha det så gott
  /Annelie

  SvaraRadera
 2. Oj... så mycket besvär för att ta sig tillbaka till Europa! Vädret verkade inte heller vara så kul denna sista dagen i Marocko...
  Ha det fortsatt bra!
  Kram

  SvaraRadera
 3. den där färjan ser ju ut att kunna sjuka vilken minut som helst.......men ni har väl fast mark under fötterna nu tack och lov!

  SvaraRadera
 4. Välkomna tillbaka till Europa!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Fint att det gick bra till slut. Ovanligt krångligt sätt att bli röntgad på ;)
  Ha nu inte för bråttom.
  Visserligen försvann det mesta av snön hos oss men man behöver inte åka längre än till Varberg eller Lindome för att uppleva vinter igen. Hur kul nu det kan vara?
  Nu på morgonen har vi -7..
  Njut av värmen.

  SvaraRadera
 6. Hej på er!

  Skönt att vara tillbaka i Spanien kanske... Här hemma har det kommit en massa snö i natt, minst 10cm :( Enligt klart.se har vi ca 10 minusgrader varje natt fram till påsk så vi lär nog inte bli av med snön innan en bit in i april... och husbilen får nog stå där den står några veckor till. 3/4 åker vi till Egypten igen, vi gav upp tanken på att ta husbilen pga kylan och snön, vill inte byta däck. Igår fick Felizia vattenkoppor så nu hoppas vi att Julia redan har haft det... har ju utsatt henne för smitta flera gånger utan att det har blivit något, det blir lite tajt annars med resan. Ska bli så skönt med sol och värme :)

  Kram
  Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch för snön! Det gör ni rätt i åkt till värmen även om det bara blir för en vecka.

   Radera
 7. Välkomna över till Europa igen och att överfarten var lugn.
  Tack för att ni delat med er av en jättetrevlig Marocko resa:) Nu hänger vi med i Spanien också hihi
  Här hemma var natten kall -17gr och kallare ska det bli! Snön ligger kvar och Våren dröjer nog ett tag till.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Välkomna "hem" igen. Kram från os.

  SvaraRadera
 9. Nu hoppas vi bara att överfarten blir lugnare än all väntan och krångel med det mesta. Varför har de så enorma kontroller? Vill de inte att folk försvinner ur landet eller tror de att folk smugglar något. Men nu är ni på väg över till Europa och det blir ju nästan som att komma hem igen. Välkomna! Skönt att ha er lite närmare! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 10. Trevlig resa och välkommen hem till Europa ;) Kram

  SvaraRadera
 11. Hoppas båtresan gick lugnt och bra. Här hemma har vi haft en kanonfin dag med sol och -1 grad. Jag och Dala gick över 25 cm tjocka isen över till kråkebo och gick leden förbi blåhall och åsastugan och vidare på vägen till båtbyggeriet och över till Bryggan i stan. En härlig promenad på 2 timmar :) En bil var ute och körde på isen. Vattennivån har sjunkit med en meter och det är extremt låg vattennivå nu!!!Det är ca -8 till -15 grader på nätterna och det ser ut att hålla i sig kommande 10 dagarna med ev ännu kallare nätter och någon dag med -7 grader dagtid. Ny istid tro? :) Den 28 mars åker jag till Lindvallen i 4 dagar och hoppas det inte är för kallt då! Hoppas ni har det bra nu även i spanien. Antar att ni dett det mesta där redan och bara tar det lugnt. Kör lugnt.
  Kram Tomas

  SvaraRadera
 12. Hej på Er.

  Fantastisk läsning och fina bilder.
  Ha det fortsatt gott på hemresan.

  //Jens och Kerstin

  SvaraRadera
 13. Tittar in och önskar er en Glad Påsk!
  Kram

  SvaraRadera