lördag 9 mars 2013

Oljebyte och vi fortsätter mot Europa


Idag var det dags för oljebyte. Vi brukar göra det varje år då vi befinner oss utomlands. Det var 5 man runt motorhuven och tre som jobbade J
Trångt, men de klarade av det galant. Priset 905dh ca 724kr och då var arbetet inräknat. Luftfilter ska vi skaffa i Casablanca eller på något annat ställe, då de inte hade något hemma. 


Våra servicekillar vinkar hej då, när vi lämnar Fiatverkstaden.


Vi hade lite att fixa vid Carrefour och under tiden, när man väntar, så kan man få se mycket roligt. En man med en frukt-kärra går mitt i gatan och rätt som det är kommer en annan man och vill köpa bananer. Vad gör han?...Jo han stannar mitt i korsningen och låter den andre köpa, att sedan bilarna får veja runt om honom ....det spelar nog ingen roll. J


En man med sin fullpackade Åsna.


Och har man inget att göra så kan man studera andra trafikanter, eller kanske väntar de på skjuts.


Det är pampigt med Palmer på infarten/utfarten till El Jadida, vi tog aldrig någon titt på staden, vädret inbjöd inte till någon stadsvandring precis.


Nej vi tog sikte på den första Campingen vi var på, när vi kom hit till Marocko Camping Ocean Blue som ligger ovanför Casablanca norr om Mohammedia. Dit tar vi motorvägen även om den är tråkig. Vi har ca 13 mil att köra och det är bra att inte komma för sent till en camping.


Nu är det mycket grönare natur och även en hel del vårblommor lyser upp det hela. Massor av odlingar.Det som drar ner bilden, är dessa tråkiga och smutsiga hus, de har inget sinne för att måla och hålla snyggt runt omkring sig, varken i städer eller i byarna.


Jo visst, man kan se någon enstaka, som värnar om sitt hus, men det är inte många. Det här huset kanske ägs av icke marockaner, det låg i Oualidia (den blå staden).


Nu närmar vi oss mer kända områden, här säljs mjölk i stånden efter vägen.Vägen ner till Campingen går för tillfället genom bostadsområdet, men de håller på att göra en ny infart. När asfalten tar slut är det en, efter regnet, gropig och lerig väg.


Ute på havet väntar lastfartygen på att få gå in i hamnen.


På plats incheckade och klara.


Vårblommor även här.


En paus i den nedgående solen, men det blåser ordentligt. Här finns wiwi så nu ska vi kolla vädret för morgondagen.


Men innan des vill vi ha mat och min kock satte igång att grilla fläskfilé och fortsatte sedan med pommes frites. Det blev en måltid som smakade mums. J


Vid koll av vädret så blir det inget stadsbesök i morgon, regnskurar är inte kul, så vi avvaktar. Vi har nu ca 25 mil kvar till Tanger, men kommer att stanna på en camping till, innan det blir resa över sundet mot Spanien. Där är det visst också dåligt väder, så vi ligger bra här några dagar till. J


6 kommentarer:

 1. Helt rätt att passa på och serva bilen utomlands!
  Ni fick tydligen halva priset mot vad vi betalade i Tyskland!
  Som var hälften mot i Sverige!

  Lev väl o
  Kram

  SvaraRadera
 2. Stackars åsna, annars var det härliga bilder. Kram.

  SvaraRadera
 3. Låter förståndigt att stanna kvar där ni är. Säkert större chans till fint väder än norr över.
  Ja stackars åsna, med sådan packning och gubbe därtill!!
  Trevlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är ju skönt att få bilen omhändertagen efter alla färder på dåliga vägar och all,sand. Även bilen behöver sitt. Men det har varit en fantastisk berättelse ni har serverat oss läsare. Det har varit kul att följa hela resan. Men det måste ändå vara skönt att komma tillbaka till kända trakter igen. Så kan ni varva ner ett tag i invand miljö innan ni vänder norr ut igen. Det ska bli så kul att få prata med er igen och få höra mera än ni unnat berätta om alla gånger. Vi saknar er förstås, men ny ska vi först få vår härhemma, sedan kan ni ko mMassor hem igen. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 5. Lät det dyrt med oljebyte. Här betalar man som högst $30=200kr.....vilken skillnad! Men det finns säkert annat som är dyrt här istället......boendet t.ex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket dyrare med husbil än med personbil, för det är specialolja,
   hemma hade det kostat ca 2000-3000kr. Det är en flera filter också som ska bytas. För oss blev det ungefär 1/3 av priset mot hemma.

   Radera