torsdag 21 mars 2013

Vi fortätter mot Motril

Som vanligt så brukar vädret vända snabbt här nere och på morgonen sken solen igen men det blåste ordentligt. 


Nu åkte stavarna fram för det var dags för en långpromenad. Det myckna stilla-sittandet har visat sig på vågen och det måste vi göra något åt. 
Så vi travade iväg in mot centrum. Moviestar fick ett besök och jag fick veta hur mycket pengar det fanns kvar på kontot efter alla blogginlägg. Hamnade vid SuperSol, där var det marknad och med hem följde 1kg jordgubbar för 2€ och lite mandariner. Skulle kanske ha behövt ett par långbyxor tills vi närmar Frankrike och Tyskland. J


Vi tittade på spansk TV på kvällen löste korsord och jag sydde färdigt min duk. Sedan var det dags för sängen igen.
Idag var det dags att åka vidare, det blir inte så många mil men det plockar lite på den långa vägen hem. Vi åker kända vägar och man känner sig som hemma.


I solsken är kustbyarna vackra. Vi stannade till i Nerja och tömde våra tankar samt fyllde på diesel, nu kändes det i plånboken minsann, i Marocko var dieselpriset knappt hälften. Sedan blev det ett stopp för att fylla Nerja-vatten. Innan vi fortsatte till Motril. Det är dags att byta däck på bilen de har ju rullat en hel del mil. Vi fick tid till i morgon kl 12.


Dags att hitta en ställplats och det var ju inte så svårt. I Salobrena har vi varit förut och den platsen känner vi till. N36 44 41 W003 35 47 Här står vi nu tillsammans med ca 35 bilar. Lite blött på några ställen men de får man undvika. Fler bilar kommer hela tiden, antar att de flesta är på väg hemåt.


Det blev en stund i solen. I morgon blir det däcksbyte. J
Ha de gott.11 kommentarer:

 1. Vad bra Ni har hoppas däckbutena går bra. Jordgubbar blir det de närmaste 14 dagarna. Vi firar påsk som vanligt i Puerto de la Cruz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vem är du som ska fira påsken där???

   Radera
 2. Vad ni suktar mig med Jordgubbarna, såå mumsigt.
  Ja, ha ingen brådska hemåt för det blåser och är kallt och snörikt fortfarande.
  Kram till er

  SvaraRadera
 3. Vänta bara till ni kommer till Sverige igen, då kan vi prata om priser. Är nog även billigare att byta däck därnere. Men det har ni åkerit kollat upp. Idag har vi nästan brutit ihop, har snöat hela dagen i princip. Men snart kan vi nig komma iväg, skall på återbesök i Västervik innan påsk, sedan bär det söderut med säkerhet. Om allt är OK. Men det tror vi. Smakar gärna lite på era jordgubbar. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 4. Härliga vilder med blå himmel. Gillar skarpt den på staden och havsvikarna med strand :)

  SvaraRadera
 5. Så behändigt att fixa på vägen!

  Men köp för guds skull vinterdäck om ni tänker åka mot Sverige:):)

  Lev väl!

  SvaraRadera
 6. Törs ni er verkligen hemåt redan :) Men det är klart.......ni har ju några mil att avverka så det hinner nog bli vår innan ni passerar Sverigegränsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hoppas vi, åker från Spanien runt den 10 april.

   Radera
 7. Jordgubbar - så jättegott!
  Instämmer med ovanstående - ha inte för bråttom hem, här är det svinkallt. Kram

  SvaraRadera
 8. Oj, är det nu jordgubbarna finns i Spanien. På sommaren hittar vi dem bara på färdiga bakelser. Kram.

  SvaraRadera