lördag 23 mars 2013

Från Agua Amarga mot Vera


Så här stod vi i natt. På morgonen när Ingemar gick med soporna fick han se att det stod 2 skyltar med förbud mot husbilar J
Det förklarade varför inga andra vågade ställa sig där, men vi hade fått tillstånd av Policia lokal att det var ok, och de hade åkt förbi utan att säga något till oss. Vi sov gott hela natten. J


Vi körde vidare mot Carboneras här är fortfarande folktomt på stränderna, ja det är ju förstås inget vidare solbadarväder precis.


Hotell tycker jag det finns massor av men tydligen räcker de inte till, för här byggs det nytt, och egen liten strand får man.


Vägen går i spiral uppåt och vi kan se hur andra bilar segar sig upp. Ser ni husbilen där i mitten lite till vänster? .


 Vägen slår nästan knut på sig själv.


Ibland känns det som vi är på väg mot fel håll, då vägen går runt bergs-kanten  Vägbyggarna har varit duktiga. J


Att bygga så här på toppen av ett berg kan ju vara ok för utsiktens skull, men fy vad långt ner till stranden och vilken jobbig väg upp.


Trots det eviga regnandet i vinter så är flodbäddarna torra och utnyttjas som väg, kanske en genväg ibland.


Vi möter ett stort antal Porsche-bilar antagligen en träff någon stans, men även motorcyklarna har haft samma tanke. Det är våren som är på gång!!


Trehjuliga mc är inte så ofta vi sett men här kom de i lång rad.


Vi fortsatte mot Mojacar och här efter kusten har alla hotell slagit sig ner för det är en enda lång strandpromenad i flera km. Vi hade sett något om en stpl i Garrucha och åkte dit, men naturligtvis var det fel på koordinaterna. Vi hittade en parkering vid hamnen, där stod redan tre hb så det passade bra med en fika. Vår granne var väldigt lång och för att stilla nyfikenheten, hade han satt dit hur lång bilen var 9.40m. 


Som vanligt tog Ingemar en runda runt bilen och se… det var förbjudet att stå här….men vem bryr sig. J


En fin båthamn fanns där i alla fall.


Vi behövde tömma våran toa igen….vad den blir full fort!! Vi visste att i Veras omgivningar skulle det finnas en stpl, koordinater hade jag och slog in dessa. GPSen tog oss runt Vera och in på betalvägen mot Cartagena…..ok bara för att vi ska hitta dit då. Någon avfart till stpl fanns inte, trots att vi såg flaggan på GPSen. Vi fortsatte runt mot Vera och kom in från NO vid Lidl och där får vi se skylten om tömn. Följde skyltningen flera km och kom till ett tennisbane-område och där fanns även ställplatsen. När vi kollade kartan så stämde koordinaterna, men vår GPS kunde inte hitta vägen då den inte fanns med på kartan.


Den här ställplatsen är ganska ny, asfalterade platser i flera etager. Tvättmöjligheter finns och gratis wifi. Priset 7€ utan el. Flera tennisbanor inom området. Ta sikte på Lidl i Vera om ni ska hit, följ sedan skyltarna. Indalo Parkcamper Vera N37 15 37 W001 51 12 www.acvera.com
Vi var inte ensamma om att köra fel och hamna på motorvägen.


Roligt byggda hus i närheten av ställplatsen.


Flaskborstbusken i full blom.


Som vanligt blev det en stund i solen, ja nu var den förstås lite skymd av molndis, men en stund senare så kom den fram och det var +21gr.


Ställplatsen ligger högt och det är en fin utsikt runt om.Vi åkte förbi en stor däcksfirma som sålde Michelin, dit ska vi på måndag och kolla priser och hur lång tid de ska ha på sig för att få hem däcken. Till dess fricampar vi i Villaricos nära havet, synd bara att det ska bli så blåsigt, men man kanske kan sitta i lä någonstans. J
Vi fortätter att njuta av sol och försommarvärmen.

7 kommentarer:

 1. Härligt har ni det!
  Vackra bilder!
  Hoppas det löser sig med däcken!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Det gör ni väldigt rätt i! Att ta det lugnt och njuta av sommarvärmen är nog bäst när ni kan. För här har istiden slagit till i hela Sverige men minusgrader överallt. Skåne har kallare än Norrland i denna upp och nedvända värld. Bra att ni kan fixa däcken där nere och det är säkert värt att vänta på. Priset är säkert bättre där nere i alla fall. Ni behöver inte sola mera, för ni är så bruna och fina. Ni kommer att skilja er från mängden när ni kommer hem. Hörde förresten av en släkting att det inte var lika mycket snö bortåt era trakter. Vår släkting bor i Vänersborg och de hade kallt som bara den, men lite snö. Vi får höras av senare, men det skulle vara kul om vi kunde ses efter vägen någonstans i Tyskland. Så hoppas vi på lite värme, om inte annat får ni dela med er lite. Ha det så skönt och njut mesans ni kan. Stora kramar 3 M

  SvaraRadera
 3. Härligt - njut åt oss frusna nordbor också.....
  Och som vanligt många bra tips på ställplatser för oss att notera, tills den dan det blir dags för oss att ge oss av på långrull :) Ha det fortsatt härligt!

  SvaraRadera
 4. Hejsan.
  21grader. Ni solar och det ser varmt ut... -Har ni inte doppat er än? Eller är det för kallt, även där ni är?
  Det ser fantastiskt ut. Om än lite obehagligt högt :\
  Ha de kanon!
  /Thomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det har inte blivit något dopp ännu alldeles för mycket blåst och vågor. :)

   Radera
 5. Vilken exemplarisk ställplats. Den bästa planering jag sett på lände.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med Matts, vilken fin ställplats, rent och snyggt med asfalt. Brys sig verkligen ingen om att det finns förbudsskyltar?

  SvaraRadera