onsdag 6 mars 2013

Nu åker vi mot Safi.

Igår blev det taxi in till Essaouria ca 3km taxin kostade 10 dh alltså 8 kr.. Det blåste 15m/s, men inne i souken var det ganska lugnt. Här finns, precis som i alla andra städer vi varit, ungefär samma utbud av kläder, skor, plädar och kryddor. Den här gången tog vi en titt in i saluhallen för fisk. Här fanns många olika typer av fisk som jag aldrig tidigare sett.


Katten sitter och väntar på att få något. Här ser vi djur inne i butikerna över allt, även på den stora Marjane var det katter inne.
Trånga gator och gränder, där cyklister och mopeder kör runt om kring oss och har en enastående balans och framfart med sina fordon. Det blev inte något handlat, men en Pizza fick följa med hem som lunch, och det var nog en av de godaste jag ätit på länge.


Idag var det dags att lämna campingen och vi kör mot Safi. Vägen är nästan spikrak i flera km och grönskan runt omkring ser ut som enbuskar, men det är det nog inte.


Vi kör ganska högt upp efter kusten och hade det inte varit för grådiset så hade det varit riktigt vackert. Efter den här kuststräckan finns inte så mycket bebyggelse, bara någon enstaka som har byggt nära stranden.


Att det har regnat en hel del märks på vägen, och de är duktiga på att rensa upp.Det verkar bördigt runt omkring, till skillnad mot den södra delen, och vi ser mycket åkrar med kor och stenmurar.


Här har de valt att bosätta sig riktigt nära vattnet….kanske lite för nära, för med regnet har det blivit vatten både framför och bakom byn. Ser ni alla båtarna uppdragna så långt det går. Svårt när man zomar in något att få bra skärpa.


Den blåa färgen ser vi överallt på husen, dörrarna och staketen, den ska visst skydda mot allt ont.


En ensam stackars häst, som fått något att äta.


Vi kör efter kusten och havet är i uppror, vågorna som sköljer in över stranden har så mycket sand med sig, så havet ser brunt ut.


Vägen är inte så bra asfalt på så det blir ganska guppigt och skakigt, men vackra vyer är det.Den camping vi hade ställt in visade sig inte finnas, men vi fick vägvisning till en annan och hittade den till slut.
Camping och Caravaning de Safi N32 19 02 W009 14 15Här är inte tyst precis, det låter som om här fanns katter, som skriker, men det är Påfåglarna, som för ett sådant oväsen.


Minst 10 honor och 6 hanar har vi sett. De var så tama att de åt direkt ur handen på Ingemar.


Vi står nära toaletter och duschar, enligt campingvärden skulle de ha europeisk standard, men det kunde inte Ingemar hålla med om. Där var så ostädat och gammalt och duschen hade bara kallt vatten. Tur vi har en bil som har allt. J


Pool fanns också, men inget vatten i den….och vad gör det när vädret inte inbjuder till något bad precis. J


Nu blir vi här till i morgon och kanske fortsätter vi sedan efter kusten upp mot Oualida och en camping där. Vi kör bara små etapper då vägen inte är den bästa, men det är vackert och vi kör gärna småvägar.11 kommentarer:

 1. Läckert med påfåglarna. Jag skulle gärna ha en men det var ju det där med lätet.
  Ha det gott och kör försiktigt
  /Annelie

  SvaraRadera
 2. Billigt att åka taxi... och så mycket spännande firrar...
  Tack för ytterligare en spännande restripp - blir såå sugen på att göra en liknande resa :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är kul att titta på och lukta på fiskar! Kul att se dina bilder!

  När jag är i stan går jag ibland ner i Hötorgshallen för att se på fiskar!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 4. Ni ser åtminstone ut att ha bättre väder nu......kanske värt att lyssna på påfåglar istället för regndroppar :)

  SvaraRadera
 5. Oj så "skrämmande" havet ser ut med all den röda sanden i. Stackars lilla by, som byggts såå nära havet, det blev havstomt runt omkring den.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ser att även ni har fått en del av det dåliga vädret. Här på Solkusten känns det som en svensk sommar = ihållande regn. Den långa silverfärgade fisken på bilden är Pez Espada. Den är riktigt god. Be dem hugga den i kotletter, så är det lätt att tillreda sedan! Den blå färgen ska skydda mot "det onda ögat". I arabländerna ser man ofta ett öga som amulett. Hoppas ni snart får bättre väder! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Inger för att du upplyser oss om det vi bara har en svag aning om :)

   Radera
 7. Med påfåglar i närheten behöver ni ingen väckarklocka. Dom rackarna kör igång tidigt.. iaf här. Dom Marockanska kanske ligger o sover längre :-)

  SvaraRadera
 8. Margareth o Sventorsdag, 07 mars, 2013

  Tack för fina bilder! Här är det grått o blåsigt idag med 5,9+. Kram

  SvaraRadera
 9. Allt ni presenterat för har sett så spännande ut. Nu har jag så ny och fin bil så jag kommer att bearbeta era resor i mina tankar en gång till, innan åker över sundet. Kram.

  SvaraRadera
 10. Härligt att få följa med på er resa. Ha de´fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera