måndag 25 mars 2013

I väntan på nya däck


Vi lämnar den fina ställplatsen Acvera N37 14 55 W 01 51 15. Visst var här fint och den här månaden var det tydligen både gratis wifi, el och tvätt, men det såg vi först senare på dagen när vi fick en reklamlapp om campingen nere vid stranden. 

Vi ville ner mot vattnet och fortsatte mot Villaricos och en fricamping där.


Många roliga bilar har man sett både här och i Marocko men den här tar nog priset. Vilken nationalitet den hade missade vi, men så mysigt att ha både bastun och badtunnan med. J


Och får man gäster så kan man ju ha en liten gäststuga på släp.


Jag hade ingen lust att stå vid spisen idag och det finns en restaurang alldeles intill, så vi gick dit och åt en maffig måltid 2 stora stekta skivor kottlettrad, pommes frites och en stor skål med sallad till det en flaska rött vin, allt för 35 € inkl dricks.


Ordentligt mätta tog vi en promenad på stranden, det blåste ordentligt som det gjort nästan varje dag i år.


Vi kom förbi en svensk Rapido och då blir man ju nyfiken. Vi stegade fram och knackade på. Det tog inte lång stund innan vi upptäckte att vi hade träffats för 2 år sedan utanför Lysekil och alltså kände till varandra. Vi blev inbjudna på ett glas vin. Tack för den trevliga samvaron Marta och Arne.


Vi övernattade och vaggades till sömns av blåsten.
Vaknade tidigt idag för att åka upp till Vera och däcksfirman. Han hade 2 däck hemma, men skulle beställa 2 st till och skulle ringa när däcken kommit, antingen i dag eller i morgon. Vi passade på att handla och hämta lite kontanter, sedan körde vi ner till stranden i Villaricos. Ingen har ringt idag så vi övernattar här igen och hoppas att han ska ringa i morgon fm.
Vädret har på em varit lite blåsigt, men det har varit varma vindar, så det blev en stund i solen.4 kommentarer:

 1. Men vilka fantastiskt roliga ekipage! Själv vill man ju slippa att ha något på släp... men det är kul att det finns variation och inspirerande att se hur andra gör! :)

  SvaraRadera
 2. Tänk att det är folk som är ute och semestrar i den där typen av fordon. Men alla är vi olika. Det verkar nästan som ni går i varv lite och själsligt är redo för hemresan. Men det vore ju skönt att få däcken fixade och ha det avklarat för turerna i Sverige som väl också blir en del när ni är hemma. Men passa på att njuta lite till, det är fortfarande minusgrader, ganska mycket, på nätterna. Idag skiner solen visserligen, men tvivlar på att det går över till plussidan. Vi plockar ordning på prylar i husbilen och drar upp till Västervik i morgon. Några dagar i Blekinge, sedan ner mot kontinenten. Det ska bli så skönt. Men vi hörs. Var rädda om er. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 3. Margareth o Sventisdag, 26 mars, 2013

  Ni verkar ha det mysigt i väntan på däck! Här en underbar dag idag med solsken och just nu 5,7 plus. Inatt 4-5 minus. Man får vara nöjd med det lilla! Ni kommer nog med värmen vad det lider! Vi hörs! Kram

  SvaraRadera
 4. Det var en häftig farkost, den med tunnan!

  Hoppas det nu löser sig med däcken!

  Jag tänkte få intervjua er vid senare tillfälle, ni har stor erfarenhet!

  Lev väl o
  Kram

  SvaraRadera