fredag 22 mars 2013

Missförstånd

Tänk vad språket ibland kan vara viktigt. I går var vi och beställde nya däck till bilen,trodde vi. När Ingemar kom idag så fanns inga däck beställda. Med googles översättning på svenska (de kan ingen engelska här) fick han veta att han måste betala dem innan de beställer hem dem. Nu skulle vi få vänta till på måndag innan de hade fått hem dem. 
Vi valde att åka vidare och se om vi kan hitta en annan däcks-firma längre upp och där de kan få hem dem snabbare. Nu kom helgen emellan.
Vi åker vidare och ser att det är snö på Sierra Nevada. Så ni där hemma ....det finns snö även här.


Första biten går vägen nära kusten, men högt upp.


Eftersom det är vackert väder trodde man ju att det skulle finnas solbadande på stränderna, men det var glest mellan dem.


Vi åker av mot en stad som hette Adra, här hade vi inte åkt tidigare och det är kul att se lite andra ställen och inte bara åka motorvägen.


Fina rondeller hade de också.


Vad de lila blommorna är för några vet jag inte men vackert var det. 
Vi fortsatte mot Almerimar och kollade hur många bilar där stod. Inte alls så många som tidigare det fanns gott om platser.


Strax innan Almería svängde vi av igen, och kom att se motorvägen på sidan över bron.


Det var samma här, vi har bara åkt förbi på den stora vägen, nu tog vi vägen genom stan för att få se lite mer av den. Det märks att våren är på G för de har nu planterat ut massor av fina pelargoner. Önskar mina hade sett så fina ut. 


Sedan bar det av ut mot motorvägen igen. Den här cyklisten får nog problem för det står att cyklar får inte vara här. 


Vårt mål idag var Agua Amarga och här fanns redan 12 -15 bilar. Vi satt en liten stund i solen.
Vid halv åtta tiden kom 2 polisbilar och de talade vänligt om för oss att här får man inte övernatta, området tillhör National Parken. 
Ingemar som redan hade tagit sig en whisky, sa som det var och att vi då måste köra ända upp till Vera för att hitta en ställplats, och det är ju inte så bra. Polisen, som kunde lite engelska, drog på munnen och sa att då får han dricka en massa vatten.
 Efter en stund kom han tillbaka och sa att det var nog inte så bra att han åkte så långt, men det fanns en parkering lite längre upp där vi kunde stå över natten. Då kan du ta sig en whisky till, sa han och skrattade.


Vi körde några hundra meter och hittade en parkering.
Här står vi nu ensamma. De andra for förbi i kolonn. I kväll går det en fotbollsmach mellan Spanien och Finland och den vill Ingemar gärna se.


Över allt blommar nu den marktäckande blomman, som påminner om den vi kan så som ettårig marktäckare Dorothean. Dorotheanthus bellidiformis eller Ice Plant, som den också kallas. De finns i olika färger men vanligast är nog den cerisrosa. Vi hade tänkt stanna här tills på söndag, men jag tror vi far vidare.

Så nu vet ni alla ni som tänker stanna till i Agua Amarga att parkera över dagen får man, men inte sova över i sina bilar och poliserna är trevliga.

5 kommentarer:

 1. Det är nog inte så roligt för poliserna att köra bort er heller. Men de har tydligen fått nya och tydligare regler att jobba efter, vilken är lite konstigt. Men de har ju nyligen bytt regering i Spanien så de nya måste väl markera på något sätt.men turisterna brukar de ju vars väldigt måna om alltid. Säkert inte lätt för dem, men de var ju trevliga och hade förståelse för att Ingemar hade tagit lite whisky. Det var ju tråkigt det här med däcken, men det finns säkert någon som kan byta på något annat ställe efter vägen. Kör lugnt och försiktigt och vänta med hemfarten ett tag till. Efter påsk kanske vi kan ses någonstans efter vägen? Det vore ju kul. Vi får se. Kramar 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skulle vara kul att ses. Kanske någonstans i Tyskland.

   Radera
 2. Sierra Nevada liknar Sverige!
  Vi var där för ett antal år sedan, Besökta Grenada och Alhambra!

  Jag vet inte vad som Blogger har emot er?
  Ser fortfarande ut som att ni inte skrivit på en vecka!
  Jag fattar ingenting.

  Lev väl o
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte heller förstå varför bloggen inte uppdaterar. Har själv problem med att gå in på en bloggsida i Portugal. Den stänger sidan så fort så jag hinner inte läsa. Bara på telefonen funkar det.

   Radera
 3. Den där rosa marktäckaren är vanlig här också, men jag vet inte heller något namn på den. Fin är den iaf.
  Tur att svågern fick i sig en whisky så att ni hittade en övernattning nära:)

  SvaraRadera