måndag 2 april 2012

Vidare mot norr.

Tog det lugnt igår. Jag passade på att flytta bilder till min externa hårddisk....om det skulle vara så att något hände med datorn. Ingemar tog en promenad in till Füssen för att posta kort till Mikael. Det verkar som om flera postlådor har försvunnit.....kan det bero på att många numera skickar sms eller via internet? Han hittade en postlåda till slut.Det var mycket folk ute på serveringarna.


Rabatterna har nu fått sina vårblommor


När vi åkte från Füssen såg vi att även i den sjön hade man släppt ut vattnet, även här gick grävskopor på botten. Undrar vart man gjort av allt vatten? Och vart har all fisk tagit vägen....om det nu fanns någon? 
Första stoppet blir i Fürstenfeldbruck väster om München. Vi hittar en bra parkering mitt i centrum och även en vodafone-butik. Jag trodde mitt vodafonekort var tomt, men det visade sig att jag hade 12€ kvar. Nu är det ju så att tele2 dongeln funkade inte i höstas, så vi köpte ett nytt internet som hette o.tel.o tankade på 30dagar 1G 9.99€ och stickan 40€ jag betalade 49€ fick ju lite rabatt :-) Skönt att ha internet igen.


Vi åker åt norr och förbi München. Åkrarna är gröna och snön är borta, solen lyser och det är ca +16gr varmt.
Landshut var första målet, men vi stannar inte utan åker vidare mot Landau och ser att det ryker från något, det visar sig vara ett kärnkraftverk. Jag tycker nog de ser lite otäckt ut, med husen så nära.....tänker på vad som hände i Polen på 80-talet.
Kommer fram till till Landau och kör efter de koordinater vi hittat i Board Atlas, det är krokigt, trångt och brant uppför. Framme men... där finns ingen parkering för husbilar.... endast småbilar, bara att vända och åka tillbaka. Vi hade en plats till att välja på och den låg vid Mc Donalds. GPS N48°40´37 E012°41´00 här finns tömn, vatten, samt el mot avgift. Tror de har förväxlat koordinaterna i BA för de stämmer bättre med den andra platsen och bilden hör också dit. 
Idag har vi fått skruva dit gångjärnet på garderoben, skruvarna hade trillat ur när vi åkt på de dåliga vägarna i Italien. Det är en fröjd att åka på vägarna här i Tyskland. Vädret idag: vaknade med -4° som sedan steg till +16° soligt, men nu har det blivit mer molnigt ju längre upp vi kommer. Idag har vi kört 255km.
Håller tummarna för bättre Påskväder än vad vädergubbarna säger.

3 kommentarer:

 1. Mycket klokt av dig att flytta över bilderna. Någon har väl dragit ut proppen ur sjön , Eller?
  Nu är det kallt på Berget för det går inte att sitta och Sola längre o kylan skall tydligen hålla isi g t. Ha de bra o ta det lugnt me Blyfoten, Hls från Kurt

  SvaraRadera
 2. Ofta i de små s.k. Baggersee som finns Tyskland harburg kommit till för det tagit upp sand eller sten.. Då måste entreprenörerna återställa och då blir det ofta fina små badplatser. Där vi boddeven tid i Tyskland tömde de den lilla sjön varje vår för átt plocka upp allt skräp, som folk ju tyvärr slänger på konstiga ställen. Fula vanor, men ändå bra att de städar upp då och då. Rätt att vara rädd om dina fina foton, de är ju guld värda, för att inte tala om alla trevliga minnen man kan uppleva igen. Kör försiktigt, idag drar vi över till Danmark. Kramar 3M

  SvaraRadera
 3. Mysigt med uteserveringarna, tror det dröjer lite till innan vi kan njuta så. hade -6gr natten som gick och det verkar kunna bli lika dant i natt, klar blå himmel just nu.
  Tat lugnt uppåt
  Yvonné

  SvaraRadera