söndag 15 april 2012

Europaresa 2011 - 2012 kostnader

Nu har det gått några dagar och vi har hunnit med att träffa barn och barnbarn och vänner har kommit på besök ...alla har hälsat oss välkomna hem. Dom har nog saknat oss :-)
Vardagen har börjat och jag ska försöka sumera lite kostnader, som vi haft på vår resa.
Vi har fört lite kassabok under resans gång. Alltid roligt att se lite statistik. Det visade sig att vi har besökt 6 länder, Tyskland, Österrike, Italien, Frankrike, Spanien, Portugal och Danmark. Vi har varit borta nästan på dagen 6 månader, minus ett julbesök hemma på 21 dagar = 160 dygn. Det har kostat oss 670€ (enligt Forex 6285kr) för övernattningar och parkeringar alltså i snitt 4€/dag (40kr/dag). Vi har stått på både campingar, ställplatser, parkeringar och fri-parkerat.


Mat måste vi ju ha och där har vi gjort av med ca 860€ (ca 8067kr)
och det blir i snitt omvandlat till svenska kronor ca 1400:-/månad.
Nu är vi inte så mycket för att gå ut och äta, tycker att maten vi lagar i husbilen
är minst lika god, men visst blev det några resturangbesök också.


Sen behövs faktiskt lite värme och kyla till kyl och frys,
så en del gasol har vi gjort av med närmare bestämt 188€  (ca 1763 kr).

Vi har kört upp Diesel för 2000€ (18.762 kr) och färjan kostade 2681kr ToR.
Ibland har vi tagit motorvägar, men det är inte ofta, där har vi lagt 90€ (844kr)Vi har haft lite oförutsedda utgifter också, som bilreparationer t ex.
Bromsar, skruv i däcket, service (den var planerad) och hjullager 1054€ (9888kr)

En annan utgift var ju mina tandläkarbesök 720€ (6754kr) 
Vi tar alltid en reseförsäkring, för de dagar den vanliga försäkringen
inte täcker, och i den ingår en tandläkarersättning, självriken är 1500kr.
Nu har jag lämnat in den räkningen till vårt försäkringsbolag och hoppas
på att få tillbaka lite av det jag lagt ut.Till sist har vi en viktig post och det är ju internet 370€ (3471kr),
utan det så kan jag ju inte blogga.
Jo, man kan ju leta upp fria nät eller WiFi, men det tycker jag är lite jobbigt.
Att det blev lite dyrare än vanligt är ju för att jag köpte Masmovil (Spanien) och Tim (Italien),
för via dem kan man prata på Skype med familjen hemma, vilket inte går så bra med Vodafone nu mera.
En annan utgift är ju de två D, diverse och drycker, men den tar jag inte upp här :-)
Vi har haft en underbar resa, många trevliga möten med andra husbilsåkare. Badat har vi gjort, sett så många fina platser och fått fantastiska naturupplevelser.
Det här var lite om vad det kan kosta att vara på resande fot under ett halvår, då har jag inte tagit upp ev hemresa under julen, där kan det variera i pris både för långtids-parkering av husbilen och flygresan.
Nu börjar vi planera för nästa höst.
Och Husbilen Gila http://husbilengila.blogspot.se/ har fått oss att börja fundera
på en tur till Marocko, men först väntar hus och trädgård på att bli omhändertagna.
Kör försiktigt ni som ska ut och åka i vår och sommar.
ETT TILLÄGG
Glömde ju att skriva det mest intressanta kanske, hur många mil vi åkt, det blev 14650 km.
Tack Seija för påminnelsen.

10 kommentarer:

 1. Hej båda 2 !
  Vi vill ta tillfället i akt och TACKA för att vi fått åka med er i vinter. Idag har vi tagit ut vår husbil ur vinteridet och på fredag åker vi och byter den mot en ny - det ser vi fram emot. Ett års "slit och släp" ytterligare har vi tänkt oss - därefter väntar övervintringsresor i era fotspår och till Marocko (ser med spänning fram emot er resa dit nästa vinter).
  Vi önskar er en riktigt fin sommar !
  Bästa hälsningar
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt att ni har varit med oss.....hoppas ni har fått lite tips på spännande resmål. Vi ser också fram emot att planera inför nästa resa. Lycka till med nya bilen.

   Radera
 2. Tackar oxå att vi fått vara med på er resa, har ju varit min höjdpunkt i den trista vintern vi haft:)Låter trevligt med en ny höstresa att få följa med på....jag har ju ett par år(minst 7) att arbeta innan vi kan planera och göra övervintringsresor.
  Kanske vi kan lyckas ses någon gång:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är ju också ute och reser en del, jag har läst om era resor i Italien. Tänk vad många ställen det finns att besöka. Ja det skulle vara kul att ses någon gång i Ullared var det nära :-)Ha en skön sommarsemester. (det är då vi jobbar hemma.)

   Radera
 3. Intressant! Låter som ett bra pris per natt! För oss har det blivit betydligt dyrare kostnader för övernattningar i Europa, men då har vi ju rest under högsäsong samt varit fyra i bilen (på campingar tar de ju ofta betalt per person).

  SvaraRadera
 4. Måste också börja med att tacka för era fina reportage från de olika ställen ni besökt. Kändes som vi var med er på alla äventyr. Vi skulle ju också ha varit i Spanien men fick sådana fel på vår husbil att vi inte vågade oss iväg. Men nu är allt fixat, förhoppningsvis, så i höst bär det iväg. Det var väldigt intressant att se dina beräkningar av kostnaderna, är ju väldigt intressant. Mat måste man ju ha hemma också så egentligen är det ju lika, men billigare i den södra delen av Europa. Det fick vi också klart för oss förra året i Spanien. Kul ändå att se kostnaderna på ett ungefär och gav oss ett bra tips. Vi hoppas att vi kommer att ses vid något tillfälle och önskar er en jätteskönt sommar, hemma. Hoppas att du kommer att fortsätta att blogga ändå, annars kommer vi att sakna er enormt! Vi har inte kommit längre än till Skåne och mötte precis Ranelid i sin bil, hihi. Han har ju det på nummerskylten. Kram 3 M

  SvaraRadera
 5. Intressant med uträkningen. Synd att man har så långt kvar till pensioneringen - skulle vilja dra iväg nu, genast! Men jag följer mer än gärna med er på nästa (här via bloggen)

  SvaraRadera
 6. helt underbart att läsa om era äventyr. Vi har rest under sex år nu. Planerar en ny resa till Italien, Apulien och Amalfikusten. Jag har en fråga: Hur många mil körde ni på denna senaste resa?

  SvaraRadera
 7. Hej Maggan o Ingemar! Skulle oxå vilja tacka er för att ha fått resa med er, MEN när jag såg vad det har kostar så vågar jag inte skiva det. För jag är "rädd" att du skall kräva mig på respengar.
  ( det är April fortfarande)
  NEJ, skämt åsido så har det varit VERKLIGEN roligt att följa er på er resa. Speciellt roligt har det varit att ni tar så mycket fina bilder.
  Så ett stort TACK för att ni har delat med er till oss som varit "inlåsta" i vinter.
  Hälsningar från Monica o Kurt.

  SvaraRadera
 8. Hej Vi kan bara hålla med alla andra och säger Tusen Tack för eran fantastiska reseberättelse och fina bilder, tack tack.

  SvaraRadera