torsdag 5 april 2012

Stendal en ny stad att undersöka....kanske.

I natt stod vi bland hyreshus på en ny stpl, den var flyttad några 100m, vi blev inte ensamma för ytterligare 2 bilar gjorde oss senare sällskap.


Kallt var det ute när vi kom ut för att ta en titt på staden.
Det blev till att plocka fram vinterjackan och halsduken. 
Ställplatsen N51°21´9 E012°00´09 ligger nära centrum, bara ett par hundra meter. Inte mycket till torghandel och inte mycket folk på gågatan heller, var väl för kallt kan jag tro. Men en ståtlig kyrka hade dom.


Efter lite värmande kaffe (behövligt) var vi färdiga för avfärd. Vi kör mot Halle en stad med två stora kyrkor. En annan vi ser har nog sett sina dagar, utan tak och väggar, kan ha varit utsatt för en brand kanske.Att måla husgavlar har vi sett mycket i Spanien och i USA, men inte här tidigare, nu fick vi syn på en sådan målning.


.

Spårvagnar finns fortfarande i vissa städer och en förfärlig massa ledningar ovanför våra huvuden, lite av de typiska byggnaderna man kan se här.Som jag sagt tidigare .....man får passa sig för en del vägportar...som tur var skulle vi inte igenom för vägen gjorde en tvär sväng.


Vi hade tänkt oss upp till Grabow, men eftersom vi gjorde några stopp vid olika affärer, så tog det längre tid än vi tänkt. Det blev i stället Stendal som fick bli vår nattplats. En stor grusplan med gott om plats för både husbilar och lastbilar tömning och vatten fanns också mot avg. N52°36´40 E011°51´44


Vädret idag har, som jag sagt tidigare, varit kallt +5° som mest och i natt blir det nog +-0 Nu är det långfredagen i morgon och då hoppas vi få träffa äldsta dottern med familj som är på väg ner mot Tyskland. Vi måste dock ta oss hem till på onsdag, så jag kan få hjälp med mina tänder, soppa är en stående föda för mig, som tur är kan man variera den.
GLAD PÅSK alla läsare.

7 kommentarer:

 1. Glad Påsk önskar vi er också. Hoppas det går bra med tandläkaren. Soppa är ju bra för figuren så något positivt finns det kanske ändå med dieten :)

  SvaraRadera
 2. Soppa det kanske en annan också skulle börja med. Få se när vi träffas om det varit bra eller inte.......

  SvaraRadera
 3. Det är ju himla jobbigt att ha problem med tänderna och att behöva rätta sin hemresa efter det. Vi hoppas att du i alla fall inte har ont. Det diet är ju än värre. Vi hoppas ni har det trevligt ändå och soppa kan ju också vara gott men någon touch till. Det finns många små fina städer i Tyskland, tycker vi som åker där mycket. Vi hade en kanonads igår, men idag regnar det, så det blir nog bara en liten utflykt. Ett stilla vårregn gör nog susen på grönskan.
  Kör försiktigt och ta hand om er. 3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej ont har jag inte, gäller bara att inte tugga på den sidan för då trillar bryggan ut :-)

   Radera
 4. Vi önskar er en GLAD PÅSK och välkomna hem till Sverige.
  Vi ses Ingrid och Janne

  SvaraRadera