söndag 8 april 2012

Schwerins slott

Efter vår långvandring i slottsparken i Ludwigslust, var vi sugna på lite mer slott och bara några mil där ifrån låg Schwerins slott så vi åkte dit.
Det är en otroligt vacker bild som vi möter.Vi sökte en stpl, men fann bara en parkering, även för husbilar, som låg inte allt för långt från slottet. Det fick bli en ny promenad.


Det är ett pampigt slott vi ser med torn och tinnar av guld.
Ett prisess slott säger lilla Julia.


Pelarna med sina lyktor är rikligt utsmyckade och påminner oss om det vi såg i Pompeji.


Vi hade otur, för slottet stängde strax innan vi kom,
så vi fick hålla oss på utsidan och i parken.
Små mysiga öar med bänkar och en fin utsikt över sjön. 


Även här skulle det finnas en cach och pojkarna 
var duktiga att hitta den utan att avslöja för mycket var vi fann den.


Konstgjorda grottor tycks vara populärt för det fanns även här.Med båt kunde man få se slottet från vattnet, vi valde att gå tillbaka till parkeringen och åka vidare mot Wismar och stpl där.


Vädret idag har bjudit på mycket sol, men inte så varmt, varma jackor var ett måste och jag hade plockat fram vantar.
Nu har vi bara ett par dagar till innan vi trampar på svensk mark igen, nästan på dagen 6 månader sedan vi åkte mot södern.5 kommentarer:

 1. Vilket vackert slott med dess tinnar o torn. Så härligt det låter att varit borta i 6 månader! Oj vad jag längtar tills vi kan ut o rulla igen på vägarna. Tack för ditt svar ang bloggen, det gör mig ännu mer fundersam?! Det får bli morgondagens problem att lösa.

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen ett slott som heter duga. Men det är inte lätt att tävla mot alla vackra slott som finns i Tyskland. Det är väldigt kul att gå och titta på dem, tycker vi också. Vi var till Schackenborgs slott igår, men det var också stängt för allmänheten till maj. Får kyske göra om det då. Känns det inte lite vemodigt att er fantastiska resa går mot slutet? Kanske tur att barn och barnbarn kom och livade upp lite. Ta det försiktigt resten av resan. 😘3M

  SvaraRadera
 3. Skall vi titta på mer Slott så får jag köpa nya skor för nu är dom utslitna. Hls Kurt.

  SvaraRadera
 4. Där kände jag igen mej, minsann. Vi var där på en weekendresa för några år sedan. då höll dom på att renovera slottet så vi kunde inte se allt, men det kanske är värt ett nytt besök. vi tyckte verkligen om det vi hade möjlighet att se.
  Vi ses snart, hälsningar Gittan Strid

  SvaraRadera
 5. Margareth o Svenmåndag, 09 april, 2012

  Tack för att vi har fått vara med på er resa under dessa sex månader! Vad mycket vi har fått se! Välkomna till Sverige! Vi ses! Kram

  SvaraRadera