söndag 29 april 2012

Argosklubben

I lilla Ulricehamn hade de stora Bürstner Argos bilarna en av sina träffar. Inte mindre än 10 Argosbilar hade kommit till "Fiskestugan" nere vid sjön, inte långt från den nya ställplatsen.


Äldsta dottern importerade sin Argos för sådär 5 år sedan, då fanns den inte i Sverige, men visades på Elmiamässan 2007. Numera finns det ett flertal Argos som rullar i Sverige och dess ägare har nu börjat att träffas och umgås.
"Fiskestugan" är en utmärkt plats att ha en mindre husbilsträff på. Gott om plats och man kan vara i stugan om vädret är osäkert. Stora ytor för barn och hundar.


Runt Ulricehamn finns utmärkta cykelvägar, det är den nedlagda järnvägen som bidragit till dessa.
Under träffen passade man på att hjälpas åt med cykelreparationerna.


Tar man sedan en tur på cykeln, så kan man träffa på Sveriges enda cykelrondell eller som den också kallas cykelknutpunkt. Här möts cykelvägarna från Borås, Falköping och Ulricehamn.
På kvällen kom det en del regn när grillarna tändes och maten fick ätas inomhus.
Det fanns en hel del barn och ungdomar med på träffen, och de minsta bänkade sig vid en TV medans de andra pratade med varandra.När kvällen kom låg Åsunden spegelblank och rosafärgad.I dag fortsätter träffen och är det någon som har en Bürstner Argos så är ni välkomna i Argosgänget.

5 kommentarer:

 1. Det ligger nära till utslagsvasken som www.husbilsklubben.se har sponsrat.
  Denna tömningsmöjlighet kan alla husbilsåkare använda oavsett klubbtillhörighet.
  Underbart med driftiga personer som fått till denna plats.Tack Björn för din insatts.
  Eva & Hasse HBK9

  SvaraRadera
 2. HEJ!
  Verkar som ni haft en skön och fin träff. Jättefina bilder!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig samvaro och cykelrondellen tycker vi är fantastisk. Vi måste nog lägga in ett besök i Ulricehamn i våra resplaner. Kan man få en vägbeskrivning eller koordinater till ställplatsen, tack!
  3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är koordinaterna N 57 47 50 (57.79722) E 13 24 39 (13.41083 och är ni i krokarna titta gärna in hos oss, vi bor på andra sidan sjön, mitt emot ställplatsen, andra huset från höger nere vid sjön, om man står på stpl.

   Radera
  2. Tack för informationen, skall matas in i GPS-en. Vi hör av oss när vi är i närheten.
   3M

   Radera