tisdag 1 maj 2012

Vårjobb

Plantera om blommor, klippa gräset, ställa ut sommarmöblerna, klippa buskar, tvätta båten, sätta i bryggorna..... ja listan över vad som ska göras när våren gör sitt intåg (åtminstone för några dagar)den kan bli hur lång som helst. Med solsken och lite värme kommer också arbetslusten.

En halvfädigt klippt björnbärsbuske

Sjön låg spegelblank igår och då vill man ha i båten för en tur på sjön och kanske fiske. Sonen hade fullt upp med tvättning och vaxning, och nu är den klar att sättas i sjön.


Själv har jag rensat i rabatter och planterat om mina pelargonior i balkonglådorna. Nu får de stå i växthuset tills det är dags att hänga upp dem på balkongen. Gamla julhyacinter har jag alltid planterat i rabatten och nu blommar de med en härlig blå färg, och doftar ljuvligt. Egentligen är ju hyacinten en vårblomma i stället för en julblomma.


Solen ska vi få njuta av några dagar till,
men sen kommer en kallperiod igen med risk för nattfrost.
Ha det gott och njut så länge ni kan.

2 kommentarer:

  1. Mina utplanterade hyacinter blommar till jul så det är kanske den rätta årstiden i deras eget habitat. Men det är väl liiiite för kallt för dom utomhus i Sverige till jul :)

    SvaraRadera
  2. Vi har också den här helgen haft en del trädgårdsjobb att göra. Det måste ju tas ett riktigt tag på våren för att så att säga städa bort vintern. Sedan äldste grabben åkte har vi jobbat ute och fått riktig "bonnabränna" av tröjorna. Men det har varit skönt och resultatet blir bra. Det tar bara på kroppen, för den värker, som du sa för ett tag sedan. Bara det inte vore så förbaskat mycket pollen. Man kan snart konkurrera med "Rudolf". Båten gjorde vi oss av med när vi skaffade husbil, vi saknar den inte. Ha det så skönt. 3 M

    SvaraRadera