torsdag 17 maj 2012

Ny matta runt bordet

Äntligen skulle vi lägga in en ny matta tunt bordet i husbilen. Det är ganska kallt på golvet vintertid, även om man befinner sig i Spanien. Jag var på väg till matthandlaren för att köpa en stuv, går ju bara åt 170x70, när jag kom på att vi nog hade kvar en bit från den matta vi lade in i källaren. Och mycket riktigt så fanns det en riktigt skaplig bit. Ingemar gjorde en pappersmall, det är ju lite vinklar och vrår i dinetten. Köksgolvet var en bra plats att skära ut på.

En list inköptes för att fästa mattan i framkanten.


I kanten mot framstolarna fanns redan en list, så det var bara att skruva loss den. Bordet skruvade han också bort, för att sedan skruva fast när mattan var på plats. Visst blev det bra?


Nya småmattor har vi också köpt, när det var rabatt på Jysk, de är mörkare än de andra och passar bättre till den ljusbruna plastmattan (den gillar jag inte) som ligger på det övriga golvet. Hade hoppats på att vi skulle kunna byta eller lägga in en annan matta där, men det är för många vinklar, så det får ligga på is ett tag till.

4 kommentarer:

 1. Blev jättefint! Så bra att ni hade en bit kvar.

  SvaraRadera
 2. Det blev jätte fint
  Yvonné

  SvaraRadera
 3. Det blev fint vad duktig din gubbe är.

  SvaraRadera
 4. Tänk vad duktig han är Ingemar, men det sitter väl i sedan båtbyggeriet, förmodar vi. Men det är ju kul att fixa till det lite också. Det där med kalla golv är hemskt, det hade vi i gamla bilen, men nu har vi ju varma golv (om vi har el), och det är skönt. Ta bort det råa också om det är kallt. Skönt att ha det fixat. Är på väg hemåt nu och har idag besökt det fantastiska Åsle Tå. Kunde inte motstå det när det var så fint väder. Helt otroligt. Ha en skön helg och kramar 3 M

  SvaraRadera