söndag 20 maj 2012

Besök av Mikael och stugjobb

I går ringde en av Mikaels assistenter (Malla) och ville komma och hälsa på. Det är så roligt att de kommer och vi får träffa Mikael (min förståndshandikappade bror) Nu är det ju så att Mikael har superduktiga assistenter, som dessutom är släkt till honom. Inte alla som har det så bra.
Mikael bor i egen lägenhet med hjälp dygnet om, vilket är nödvändigt, då han ligger på en 3-5 årings nivå, assistenterna jobbar hela dygn.
Två stycken är mina barnbarn (Roger och Anna), en är sambo med ett av barnbarnen (Sofia), hennes syster (Linda) jobbar också med Mikael, det är bara Malla som inte är släkt. 
Roger har ofta varit här med Mikael, det är också tack vare honom, som Mikael har börjat få åka och bada i badhuset och det gillar han verkligen. Innan hade vi fått höra att han inte tålde kloren i badhuset, men ännu har det inte varit något bekymmer. Nu kanske han kan få åka till kusten i sommar och bada. 
Kramar blev det när han kom, sen åkte bandspelaren fram och vi fick lyssna på alla gamla pippi-band och dansbands-musik från nittiotalet. :-)När Mikael och Malla hade åkt, packade vi en väska med lite mat och åkte till vår stuga.....första gången sedan vi kom hem från Italien.
Vi åker förbi sjön Lönnern som ligger nästan spegelblank.


Man tror inte man ska möta en husbil här ute på småvägarna, men vi mötte faktiskt 2 stycken inom 10 minuter. Det är nog första gången som vi gjort det.


Ko-släpp har det varit lite här och var, och här ligger de och njuter i solen och  gräset.


Det har hänt lite under året, bland annat så har en del skog försvunnit och ett litet hus av något slag, satts upp vid vägen.


Framme vid stugan såg vi att sorken hade kommit även hit, det har aldrig varit så här många sorkhögar tidigare, Ingemar räknade till ett femtiotal.


Påskliljorna hade blommat över och nu var det gullvivornas tur.


Efter gräsklippning och bort-körningen av sorkhögarna var det dags för lite fika och senare mat i solskenet. Kaffet hade vi glömt hemma så jag fick dricka te, och dricksvattnet stod också kvar hemma, så är det när man inte varit i stugan sen i höstas. :-( 


Rätt som det var så började molnen hopa sig och en regnskur kom, men då hade vi redan klippt gräset färdigt.På vägen hem, innan vi kommit ut på den större vägen fick vi (Ingemar) syn på 3 Älgar. Jag fick upp kameran, men då funkade den inte. Jag skyndade mig att ta fram den andra kameran, men då sprang de in i skogen. Snopet... nu blev det inget kort. 
Dagen har varit varm +20 gr i skuggan och vindstilla.
Så skönt det känns när man hunnit göra det man tänkt sig, nästa gång vi åker ut hoppas jag att murklorna har kommit, årets första svamp.4 kommentarer:

 1. Börjar förstå att ni är arbetsnarkomaner, men oj vad fint ni har även vid stugan. Vilken snickrglädje på farstukvisten. Jag trodde det var mullvadar som gjorde de där enorma jordhögarna. I Skåne säger de alltid det. Om det är rätt eller inte, vet jag inte så jag säger inte emot. Hoppas ni kan njuta av det fina vädret som kommer nu. Vi ska ner till Ronneby imorgon och vara barnvakt. Ska bli kul att träffa dem. Sköt om er. Kramar 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan säkert vara mullvadar, men jag kallar dem för sorkhögar :-) Jodå stugan har utsmyckning, ingen el, bara solenergi och vatten får vi hämta i brunn eller ta med hemifrån...ganska primitivt, men vi trivs där ändå. Bär och svampmarker inpå knuten. Ha det gott med barnbarn, vi har haft den minste gosingen här idag.

   Radera
 2. Stopp nu Maggan. Nu sätter jag ner hela foten o pekar med hela handen. Nu måste det bli ett stopp med allt detta åkande till landet o mattläggningar som vi gjort. Nu har jag så ont i ryggen så nu måste vi vila några dagar. Hls Kurt (som inte orkar längre)

  SvaraRadera
 3. Ni har mycket om er. Se till att njuta och inte jobba för mycket. Stugan ser verkligen mysig ut med all sin snickarglädje. Kram

  SvaraRadera